soob Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Hej, Wczoraj antywirus wykrył mi trojana o nazwie Trojan:Win32/Wacatac.B!ml. Był on najprawdopodobniej w jakimś pliku .exe, bo ściągałem paczkę z wtyczkami do FL Studio. W tej chwili antywirus pokazuje, że nic nie ma (ściągnąłem Malwrybytes ale nic nie wykrył), ale wczoraj wyłączył mi się na chwilę Windows Defender i nie jestem pewien czy trojan po prostu się nie ukrywa gdzieś. Mam Windows 10, 64-bit. Dołączam logi i dziękuję z góry za pomoc :) Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Nie widzę tu żadnej infekcji. . Uruchom FRST. Skopiuj to poniższe: (ale nigdzie nie wklejaj tego!) - FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym Spoiler START:: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows Defender: [DisableAntiSpyware] Ograniczenia <==== UWAGA HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows Defender: [DisableAntiVirus] Ograniczenia <==== UWAGA EmptyEventLogs: EmptyTemp: END:: W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). ---------- Kategoria: Koń trojański Cytat Ścieżka: file:_C:\Users\dell\Downloads\DopeSONIX BASS ENGINE 2 Hip Hop .exe Być może Defender zrobił fałszywe wykrycie. jessi Odnośnik do komentarza
soob Opublikowano 24 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Dzięki! Załączam log po naprawie. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 OK, wykonane. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi