Andman Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Dobry wieczór. Wczoraj po raz pierwszy, a dzisiaj ponownie, zostałem zablokowany. Pojawił się komunikat: Proszę o pomoc, co może być przyczyną blokowania. Wczoraj sytuacja wystąpiła na stronie gov.pl, a dzisiaj na allegro.pl. Komputer podłączony do sieci poprzez udostępnienie internetu przez smartfon. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 U Ciebie nie ma żadnej infekcji. ale w tej samej sieci ktoś ma infekcję, a ponieważ to jest sieć wewnętrzna, więc wszyscy mogę być traktowani, jako winni. Cytat DNS Servers: 192.168.43.1 To DNS routera, więc wszyscy w Twojej sieci mają taki sam DNS. Teoretycznie Twój router może być zainfekowany (a nie komputer). jessi Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 21 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 12 godzin temu, jessica napisał: Teoretycznie Twój router może być zainfekowany (a nie komputer). To mnie niepokoi. Internet w smartfonie jest za pośrednictwem danych pakietowych. Natomiast w smartfonie udostępniłem Internet poprzez WiFi tylko dla laptopa. Próbowałem wyczyścić DNS w smartfonie oraz uruchomiłem wipe cache partition lecz to nie pomogło. Nadal po podłączeniu laptopa jest DNS 192.168.43.1 Czy warto zresetować ustawienia Winsock w laptopie? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi