obelix Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Witam Ostatni raz sprawdzałem swojego lapka 1,5 roku temu.Ostatnio pojawiają się prośby o zeskanowanie systemu co jest dla mnie podejrzane Proszę o sprawdzenie logów Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Nie masz żadnej infekcji. jessi Odnośnik do komentarza
obelix Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Dziękuję Odnośnik do komentarza
obelix Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Witam ponownie Pomimo sprawdzenia logów i informacji ,że jest ok nadal włączają się samorzutnie okna namawiające do skanowania systemu . Udało mi się ustalić,że chodzi o https://lp12s.web-guardian.xyz/? ale po polsku nic niestety nie znalazłem co to jest. Mogę prosić o opinię w tej sprawie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 1) Użyj Adw-Cleaner > https://www.fixitpc.pl/topic/8-dezynfekcja-zbiór-narzędzi-usuwających/?do=findComment&comment=172741 2) Użyj MBAM Dezynfekcja: zbiór narzędzi usuwających - Dział pomocy doraźnej - Fixitpc.pl 3) Napisz, czy to poprawiło sytuację? jessi ------------- Dla mojej pamięci: Usuń wirusa Web-guardian.xyz - jak naprawić przewodnik (howtofix.guide) tylko sekcja: "Przywracanie domyślnych ustawień przeglądarki Ręczna metoda resetowania przeglądarki" Odnośnik do komentarza
obelix Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Użyłem Adw-Cleanera i wykrył 1 coś co wsadził do kwarantanny MBAM nic nie wykrył ,teraz poobserwuję czy to coś dało i dam znać ale trochę to potrwa bo pojawiała się ta strona z rzekomym skanowaniem raz na 1-2 dni pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Cytat raz na 1-2 dni Może to się pojawia tylko przy otartych niektórych stronach? jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi