MiloszPL Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Musze mieć wirus keylogger na swoim komputerze. Włamuje się on na rózne moje konta i wysyła reklamy kryptowalut lub np: próbuje dostać się na steam .Zmienił adres email konta social club. Antywirusy niczego nie wykryły. Tu mam zdjecie, gdzie wirus włamał się wielu osobom w tym samym czasie. Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Z logów wynika, że nie masz infekcji, ale to o niczym nie świadczy, bo większość keyloggerów jest niewykrywalna. Jeśli nie chcesz keyloggerów, to nigdy nie korzystaj z platform z różnymi grami. - Uruchom FRST. Skopiuj to poniższe: (ale nigdzie nie wklejaj tego!) - FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym Spoiler START:: C:\Program Files (x86)\si4mre5k7p.dat EmptyEventLogs: IFEO\osppsvc.exe: [VerifierDlls] SppExtComObjHook.dll IFEO\SppExtComObj.exe: [Debugger] rundll32.exe SECOPatcher.dll,PatcherMain HKLM\SOFTWARE\Policies\Mozilla\Firefox: Ograniczenia <==== UWAGA S3 GPU-Z-v2; C:\Users\Miloszpl\AppData\Local\Temp\GPU-Z-v2.sys [52008 2022-11-28] (TechPowerUp LLC -> ) <==== UWAGA S3 EAAntiCheat; system32\drivers\eaanticheat.sys [X] R4 edevmon; system32\DRIVERS\edevmon.sys [X] S3 HWiNFO_171; \??\C:\Users\Miloszpl\AppData\Local\Temp\HWiNFO64A_171.SYS [X] <==== UWAGA S3 rsDwf; \SystemRoot\system32\DRIVERS\rsDwf.sys [X] EmptyTemp: END:: W FRST kliknij na Fix (NAPRAW) jessi Odnośnik do komentarza
MiloszPL Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Dobrze. Dziękuje. Chodzi mi o to ,że to przez keylogger wyciekły moje hasła? Tam dużo osób tez padło ofiara włamu. 20 aktywnych kont. To pozostaje tylko format pc? Combofix nie ma sensu? Ciężko mi wierzyć ,że keylogger atakuje wszystkich w jeden dzień. To jest link do tego forum: ( Mam nadzieje, że administracja nie przyczepi się do tego linku, chodzi o diagnoze problemu) https://forumprawne.org/koronawirus/870349-zagrozenie-epidemiczne-eksmisja-do-lok-socjalnego-2.html#post4550423 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi