Anonim8 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 usiłowałem w zeszłym tygodniu zmienić wygląd W7 - bez powodzenia. Styl nie chciał się zainstalować. Mała strata - krótki zal. Dzisiaj puściłem skan Aviry i zanotowałą modyfikacje pliku explorer.exe. Modyfikacja owszem była, ale przywróciłem (tak przynajmnie uważam) plik oryginalny. Kontrolnie załączam logi. AVSCAN.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 W logach nie ma czego szukać. usiłowałem w zeszłym tygodniu zmienić wygląd W7 - bez powodzenia. Styl nie chciał się zainstalować. Mała strata - krótki zal. Jakim sposobem i po co do tego była potrzebna modyfikacja explorer.exe? Co chcesz uzyskać? Nieingerencyjne nakładanie stylów robi się przez darmowy UxStyle Core. Program nie patchuje żadnych plików, modyfikacja jest robiona w pamięci. Kompatybilność z platformą x64. Działa na Windows 7 SP1. NOT signed -> 'C:\Windows\explorer.exe' [DETECTION] Contains HEUR/Modified.SystemFile suspicious code [WARNING] The file was ignored! "Not signed" = brak podpisu cyfrowego (co odpowiada jakimś matactwom z tym plikiem). Ale już mówisz: Modyfikacja owszem była, ale przywróciłem (tak przynajmnie uważam) plik oryginalny. Co potwierdza log: O20:64bit: - HKLM Winlogon: Shell - (explorer.exe) - C:\Windows\explorer.exe (Microsoft Corporation) . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Jakim sposobem i po co do tego była potrzebna modyfikacja explorer.exe? Co chcesz uzyskać? Ale mnie okrzyczałaś Picasso. Jezusie nazareński. Kurcze, chciałem zmodyfikować styl na taki http://mini-slash.deviantart.com/art/SlanXP-2-0-For-7-134955170 no i tam jest napisane, że trzeba podmienić pliki. Oczywiście najbardziej odpowiadała mi modyfikacja stylu bez podmiany. Ale o tym UXStylcore nie wiedziałem. Gnebiąc temat dalej, powiem tyle - nie podobają mi się żadne aerodynamiki W7 i chciałem strzelić coś ala Luna XP (srebrna) albo coś linuxowego. Żeby mnie w oczy nie raziło nadmiarem bogactwa. Ale już mówisz: Jakże bym mógł Picasso przed tobą cokolwiek ukrywać? Nie godzi się. Mówię, jak na spowiedzi. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Ale mnie okrzyczałaś Picasso. Jezusie nazareński. Ejże Belfegor Ja tu nie krzyczę. Ja tu zadaję pytania. Mnie chodziło tylko o to byś napisał jakie zadanie chciałeś przeprowadzić ... Kurcze, chciałem zmodyfikować styl na taki http://mini-slash.de...For-7-134955170 no i tam jest napisane, że trzeba podmienić pliki. Nie tylko. Jest napisane również: "To use this theme you must have a patched uxtheme.". Zmiana stylu jest zablokowana na Windows 7 i jest wymagane patchowanie biblioteki. Do patchowania pliku bez rzeźnictwa właśnie służy UxStyle Core (tworzy wirtualną modyfikację w pamięci). Dopiero po jego zastosowaniu można nakładać styl z linka (umieść go w katalogu stylów systemowych). Zaś podmiana explorer.exe to jest drugi etap. . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 a tu nie krzyczę. Ja tu zadaję pytania. Mnie chodziło tylko o to byś napisał jakie zadanie chciałeś przeprowadzić ... Ok. Małe nieporozumienie. Ja odebrałem pytania jako stanowcze zwrócenie uwagi. Zresztą bardzo dobrze. czasem trzeba Belfegora przywołać do porządku. Zainstalowałem UXStylCore i nie mam go w programach. Nie wiem gdzie to ustrojstwo jest i na jakiej zasadzie działa. Próbowałem coś tam zmienić ale "To use this theme you must have a patched uxtheme." Nie rozumiem. Podmienia, nie podmienia tej biblioteki? Znaczy rozumiem że musze podmienić tą biblioteke. Efekt jest taki, że brakuje znaczka od menu start, kiedy przełacze na style W7 (obrazek) A może tego stylu nie da się zainstalować - są tam jakieś pliki theme od mystyles Krótko mówiąc, nie wiem jak działa ten programik. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) Zainstalowałem UXStylCore i nie mam go w programach. Nie wiem gdzie to ustrojstwo jest i na jakiej zasadzie działa. Ten program, zgodnie z nazwą "Core", nie ma żadnego graficznego interfejsu. Montuje się w postaci usług, a podejrzysz to m.in. w services.msc. Usługa ma być na Automatycznym i zastartowana. Jeśli nie, przekonfiguruj odpowiednio i zresetuj system. Koniec zadania. Aplikacja działa transparentnie w tle i robi swoje. są tam jakieś pliki theme od mystyles Pobrany styl ułóż wg następującej hierarchii: 1. Zawartość katalogu Theme z paczki idzie do katalogu systemowego: C:\Windows\Resources\Themes -------- SlanXP2 -------- SlanXP2 Taskbar 2 -------- SlanXP2.theme -------- SlanXP2 Taskbar 2.theme -------- SlanXP2 Basic Taskbar 2.theme -------- SlanXP2 Basic.theme Owe zaznaczone na szaro to moja wątpliwość, bo tego nie sprawdzałam. Ale chyba te pliki z "Basic" w nazwie mają iść nie tam tylko do folderu stylu klasycznego: C:\Windows\Resources\Ease of Access Themes 2. Wszystkie pliki z katalogu Fonts umieszczasz w folderze C:\Windows\Fonts, instalując te czcionki. 3. A plik explorer.exe to wiadomo. Przy założeniu, że w tle już działa UxStyle Core, uruchamiasz z dwukliku wybrany plik *.theme, a styl pownien się automatycznie nałożyć. Podgląd i przełączanie stylów wiadomo gdzie, w panelu personalizacji. Będzie tam zapewne widoczny problem nazewnictwa stylów, lekki chaos na liście, ale tak to wygląda po patchowaniu. Nie rozumiem. Podmienia, nie podmienia tej biblioteki? Znaczy rozumiem że musze podmienić tą biblioteke. Styl, który pobierasz, nie uwzględnia tej modyfikacji (praktycznie większość na DeviantArt nie kolportuje tego, tylko wypisują owe wymagania co masz zrobić przed instalacją stylu). Patch uxtheme musi być zrobiony samodzielnie ręcznie jednym z dostępnych w internecie narzędzi. Ja Ci już narzędzie dałam = UxStyle Core. Narzędzie samo się zajmuje nakładaniem patcha w pamięci i nic więcej nie trzeba w tym temacie robić. Efekt jest taki, że brakuje znaczka od menu start, kiedy przełacze na style W7 (obrazek) Z tego co rozumiem, stylu jeszcze nawet nie uruchomiłeś .... Na razie widzę, że podmieniłeś tylko explorer.exe, co odpowiada widocznej na prezentowanym obrazku zmianie mapy bitowej przycisku Start na ten mały szary znaczek. PS. Temat to odbiega od malware. Zmieniam tytuł i jedziemy do Windows 7. . Edytowane 12 Lipca 2011 przez picasso 12.07.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi