witiaw Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Witam, mam dysk ze starego laptopa z win xp na pokladzie. podlaczylem go do komputera z win7. Mam w niego wglad, niestety wiele filmow i zdjec nie daje sie zobaczyc. Pomyslalem ze moze wystartowac system z tego dysku ale to tez sie nie udaje. Ani tryb awaryjny ani ostatnio znana konfiguracja. Zaczyna startowac nawet na chwile pokazuje sie plansza win xp a potem blue screen przez ulamek sekundy i koniec. Pytanie czy zeby wystartowac z dysku z win xp na innym kompie potrzebne sa jakies narzadzia ?? Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Jeżeli masz dostęp do dysku to by znaczyło że pliki których nie możesz odczytać są być może uszkodzone albo i sam dysk ma problemy, sprawdzałeś go?. Co to znaczy że nie daje się zobaczyć? albo tam są albo nie, chyba że masz na myśli że nie dają się odtworzyć, jest jakiś komunikat dlaczego? Raczej nie wystartujesz systemu po przełożeniu dysku, o ile z nowszymi systemami się to udaje to z xp raczej nie da rady. Odnośnik do komentarza
witiaw Opublikowano 2 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 niektore zdjecia i filmy nie daja sie odtworzyc. w Documents and settings/ moje konto/ pulpit - niektore floldery sa na zielono i wlasnie w tych folderach sa pliki ktore nie daja sie odtworzyc. Mam komunikat o braku odpowiednich uprawnien. Natomiast przy probie skopiowania pliku ktorego nie mozna odtworzyc mam taki komunikat Odnośnik do komentarza
witiaw Opublikowano 5 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 da sie jakos obejsc te wymagane uprawnienia ?? Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 Obejść - nie, ale przyznać - tak. Przy odmowie przejąć foldery/pliki na własność, potem badać uprawnienia. Odnośnik do komentarza
witiaw Opublikowano 5 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 Jakis step by step ?? Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Łatwo znaleźć w sieci, tutaj też chyba było nie raz. Prawy przycisk myszy na folderze, Właściwości, następnie Zabezpieczenia, Zaawansowane, Dodaj, Swoje konto i dodaj uprawnienia. Odnośnik do komentarza
witiaw Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 nadalem sobie pelne uprawnienia oraz zrobilem z siebie wlasciciela i niestety wciaz brak dostepu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi