markym Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Witam, Strasznie dawno mnie tu nie było :( Ale do rzeczy. Nie mogę doliczyć się GB na dysku c (ssd) Dysk ma ok 119 gb, wszystkie foldery, łącznie z ukrytymi zajmują ok 45, a pisze , że ma 13 gb wolnych. No to gdzie grubo ponad 50 gb się podziało? Pomoże ktoś? Załączam tego HWI w txt ponieważ nie wiem o jakim obrazku jest mowa USER-KOMPUTER.txt Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Podziało się np. w punktach przywracania (jeśli masz), śmieciach po aktualizacjach, tempach. Sprawdzałeś. Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Programy wiztree czy windirstat świetnie wizualnie pokazują zajęte miejsce Odnośnik do komentarza
markym Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 amp Punkty przywracania dawno wyczyszczone W temp w windows było 100 mega śmieci po aktualizacji - tutaj nie wiem co i jak zrobic Krzesimierz Przesyłam wiztree może coś tam zobaczysz Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Wynika z tego, że faktycznie masz zajęte 106 GB. Będzie trzeba zwolnić trochę miejsca, np. przenieść backup Appla na inny dysk. Odnośnik do komentarza
markym Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Tak po prostu wytnij - wklej? Czy tez najpierw zrobić backup telefonu zmieniwszy uprzednio w ustawieniach iTunes folder na jakiś nowy na dysku D (tylko jak to się robi w tym cholernym iTunes) W międzyczasie pogrzebałem trochę w tym wiztree i jednak w temp było ponad 2 gb do usunięcia. Zmniejszyłem też hiberfil.sys do 3,9 gb Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 c: > właściwości > ogólne > oczyszczanie dysku z folderu "Downloads" można przenieść zawartość w thunderbird można zrobić "kompaktowanie" ITunes najlepiej przenieść według poradnika producenta Odnośnik do komentarza
markym Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 oczyszczanie włącznie z przywracaniem kopii... dawno zrobione nad Downloads powiedzmy że panuję :) Ten Thunder trochę duży ale muszę trzymać przecież pocztę Przeniesienie iTunes jak czytam tu https://applemobile.pl/jak-zmienic-zapis-kopii-zapasowej-itunes-na-inny-dysk-niz-systemowy/ albo tu https://pl.fonelab.com/resource/change-itunes-backup-location.html to jakaś makabra zresztą zgodnie z moimi przypuszczeniami A może lepiej zrobić backup na innym kompie, na tym odinstalować iTunes i podczas nowej instalacji wybrać dysk D (o ile jest taka możliwość)? Albo może za bardzo kombinuję :) Mnie najbardziej wkurza pagefile.sys, który ma 11 gb ale jego podobno nie wolno ruszać :( Dzięki za zainteresowanie anyway Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi