Markiz Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Dzień dobry. Od pewnego czasu przy każdym uruchomieniu komputera wyskakuje okienko z powyższym komunikatem. Po jego kliknięciu wszystko pracuje normalnie. Czasami - bardzo sporadycznie wyskakuje mi takie okienko podczas pracy ale bardzo rzadko. Przeszukałem Internet i zastosowałem porady jakie znalazłem. Pomogło tylko zaznaczenie opcji w pokazywaniu plików "zawsze pokazuj ikony a nigdy miniatury" Ale jednak chciałbym, aby pokazywały mi się miniatury plików graficznych bo bez tego wyszukanie odpowiedniego pliku trwa bardzo długo..... Czy można coś na to poradzić? Znalazłem poradę, że potrafi to zrobić program Reimage ale w Necie są tylko darmowe wersje a do tego by była potrzebna pełna. A może jakiś inny program by sobie poradził? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 przy każdym uruchomieniu komputera wyskakuje okienko z powyższym komunikatem Zrób logi z FRST https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogólne-raporty-systemowe/?tab=comments#comment-160527 Może w nich będzie widać przyczynę? jessi Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Dzięki za zainteresowanie. Załączam pliki. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Niestety, w logach nie widzę przyczyny powstawania problemu. Teoretycznie może powodować go "Honeygain" lub: Cytat R2 KMService; C:\Windows\SysWOW64\srvany.exe [8192 2021-12-04] () [Brak podpisu cyfrowego] ale to tylko teoria. Tylko kosmetyka: Uruchom FRST. Skopiuj to poniższe: (ale nigdzie nie wklejaj tego!) - FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym Spoiler START:: Task: {044C0ECB-D77C-4D85-A7C5-01275585901D} - \Microsoft\Windows\Autochk\Proxy -> Brak pliku <==== UWAGA U4 dmwappushservice; Brak ImagePath S4 nvvad_WaveExtensible; \SystemRoot\system32\drivers\nvvad64v.sys [X] EmptyEventLogs: S3 BraveElevationService; "C:\Program Files\BraveSoftware\Brave-Browser\Application\108.1.46.140\elevation_service.exe" [X] GroupPolicy: Ograniczenia ? <==== UWAGA GroupPolicyScripts: Ograniczenia <==== UWAGA Policies: C:\ProgramData\NTUSER.pol: Ograniczenia <==== UWAGA EmptyTemp: END:: W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 (edytowane) Honeygain mam od ponad 2 lat więc to nie to. KMService też nie :-) Zaraz uruchomię FIRSTA i zobaczymy. Dodam jeszcze, że ostatnio dokonałem dość dużej zmiany jeśli chodzi o kartę graficzną - nie wiem czy właśnie od tego momentu ten błąd nie zaczął wyskakiwać.... Co prawda wymieniłem GeForce`a na GeForce`a ale po drodze testowałem jeszcze jakiegoś Radeona przy którym mi system troszkę fiksował aż musiałem go zwrócić do sprzedawcy. Znaczy tego Radeona. 2 godziny temu, jessica napisał: Edytowane 12 Grudnia 2022 przez Markiz Poprawa odpowiedzi Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Niestety......:-( Przy odpisywaniu teraz na Forum 3 razy wyskoczył ten komunikat. Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Jeśli to wina mixu sterowników kart graficznych to spróbuj DDU https://www.wagnardsoft.com/content/Display-Driver-Uninstaller-DDU-V18058-Released Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Tego nie wiem a widzę, że ten program usunie mi wszystkie sterowniki grafiki i monitory a tego nie chcę ponieważ jako monitor wykorzystuję telewizor i sporo czasu zabrało mi ustawienie go do poprawnej pracy. Może jakiś inny pomysł? Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Usunięcie monitorów to opcja, którą można odznaczyć Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 13 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Ok. Uruchomiłem program DDU a potem zainstalowałem sterowniki grafiki ze strony Nvidii ale inne niż były - oczywiście też kompatybilne z moją kartą NVIDIA GeForce GTX 750 Ti. Jedyną zmiana po tym wszystkim jest fakt, że teraz komunikat wyskakuje dwukrotnie po uruchomieniu komputera. Możemy spróbować jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 21 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Czyli nie da się już nic zrobić? A wydawało by się, że to taka drobna uciążliwość... :-) Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 29 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Nie wiem jak edytować post więc dodaję kolejny. Sprawa rozwiązana dzięki innemu Forum - wystarczyło zainstalować zestaw kodeków K-Lite 9.0. Sporo rzeczy zostało odinstalowanych i dodano sporo nowych kodeków. Uciążliwy komunikat już nareszcie się nie pojawia. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi