gnomiuszka Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Witam. Od początku sierpnia mam nowy komputer z Windows 11. Średnio raz w tygodniu komputer restartuje się z wyświetlonym BSOD. Problem ten występuje niespodziewanie, niezależnie od wykonywanych czynności na komputerze. Nieraz BSOD pojawia się podczas gry, nieraz podczas pracy zdalnej w przeglądarce. Dziś do kolejnego restartu doszło około 9:40. W załączniku przesyłam obowiązkowe logi FRST oraz memory dump. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Windows11 Dump.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Cytat 2022-09-21 09:57 - 2022-09-21 09:57 - 000000000 ____D C:\ProgramData\boost_interprocess Przejrzałam logi pod względem "wirusowym" - tylko ten powyższy folder jest do usunięcia. Ale on na pewno nie powoduje BSOD'u! ================= Cytat Caused By Driver : dxgkrnl.sys Caused By Address : dxgkrnl.sys+3079ee File Description : DirectX Graphics Kernel BSOD jest powodowany przez C:\Windows\system32\Drivers\dxgkrnl.sys ale nie wiem, jaka jest przyczyna. W tym dziale forum powinien być jakiś fachowiec znający się na tym, ale wiem, że brakuje tu osób pomagających. jessi Odnośnik do komentarza
gnomiuszka Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 O bardzo dziękuję za odpowiedź. Wskazany folder usunąłem. Co do sterownika, to chyba pozostaje czekać do kolejnej aktualizacji systemu. Miejmy nadzieję, że nadchodząca wersja 22H2 rozwiąże problemy. Mam na komputerze więcej takich dump-ów i w każdym na czerwono pokazuje ten wskazany z loga. dxgkrnl.sys. DX kojarzy mi się ze sterownikiem Direct X. Odnośnik do komentarza
gnomiuszka Opublikowano 10 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Witam. Niestety problem powtórzył się po aktualizacji Windows 11 do wersji 22h2. Tym razem do BSOD doszło podczas używania Opery. Bluescreen.txtAddition.txtFRST.txtShortcut.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi