https Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Dzień dobry, ostatnio odpaliłem program AMD Ryzen Master i poszperałem w mocy procesora. Zauważyłem, że procek jest automatycznie zablokowany na 3,6 ghz. Znając jego możliwości chciałem podbić jego możliwości i ustawiłem go na 4,2 ghz. Oprócz tego podwyższyłem jego napięcie do 1,3V. Nawet nie kliknąłem ZASTOSUJ a komputer się zaczął uruchamiać ponownie. Potem zamknąłem go a podświetlenie RGB w wentylatorach zostało mimo tego, że przestały pracować. Postanowiłem wyłączyć zasilacz i włączyć ponownie komputer. Po uruchomieniu komputera zauważyłem, że wentylatory komputera i chłodzenia procesora są w ruchu, karta graficzna nie daje żadnych znaków (Displayport No Signal oraz wentylatory stoją w miejscu) a jedyne co działa normalnie to ram (podświetla się na kolor który wybrałem w fusion rgb 2.0) Moje komponenty: Motherboard: Gigabyte B550 Aorus Elite V2 GPU: Msi RX570 4GB CPU: Amd Ryzen 5 3600 RAM: 32GB IRDM goodram 3600 cl18 rgb Zasilacz: SilentiumPC Gold 650V Próbowałem zrestartować BIOS poprzez płytę główną, ale "to i tak nic nie dało" Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi