Skocz do zawartości

Uwaga: zmiany w logowaniu

picasso

Rekomendowane odpowiedzi

Ze względów bezpieczeństwa IPS jest na drodze do całkowitej eliminacji logowania przy udziale nazwy użytkownika na korzyść logowania przy udziale adresu e-mail.

image.png

Ogłoszenie IPS pojawiło się dzisiaj i jeszcze nie została wyszczególniona konkretna wersja kiedy zostanie to zaimplementowane.

Do zarejestrowanych użytkowników: Proszę się przygotować i potwierdzić jaki e-mail jest obecnie przypisany do konta i czy jest on sprawny, a w razie potrzeby zmienić. Niepoprawny lub tymczasowy wygasający e-mail uniemożliwi logowanie w przyszłości.

• 1 miesiąc temu...
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  • 2 lata później...

Ogłoszenie powieszone nieomal 3 lata temu. Myślę, że dałam więcej niż wystarczającą ilość czasu użytkownikom, by upewnić się w kwestii własnych danych, bądź je skorygować. W przeciągu tygodnia definitywnie wyłączam logowanie przy udziale nazwy użytkownika na korzyść adresu e-mail.

Mała korekta do mojego pierwszego posta: niedziałający e-mail nadal może być użyty przy logowaniu, pod warunkiem że zgadza się hasło logowania na forum z nim powiązane.

23 godziny temu, picasso napisał(a):

W przeciągu tygodnia definitywnie wyłączam logowanie przy udziale nazwy użytkownika na korzyść adresu e-mail.

Zmiana wykonana. Użytkownicy już zalogowani nie powinni odczuć zmiany, o ile oczywiście się nie wylogują.

Został wysłany alert do grupy Użytkowników punktujący zmianę.