szynszylus Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 Cześć, historia problemu. Kupiłem dawno temu dysk SSD Goodram SATA i niestety mimo szybkiego dysku system długo się uruchamiał. Ikonka Windows i "kręciołek", trwało to z 3-5 min. Byłem pewien, że to wina Windowsa a nie dysku i jakimś cudem udało mi się ten problem rozwiązać i system startował w parę sekund. Natomiast po ostatnich aktualizacjach systemu (kilka miesięcy temu) problem powrócił i nie pamiętam jak go rozwiązałem. Kojarzę tylko, że grzebałem w rejestrze i klepałem komendy z googla w CMD, pewnie jakieś opcje hibernacji czy coś. Prośba o pomoc lub nakierowanie co może być przyczyną. Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Jak sam widzisz, w tym dziale forum brak jest osób pomagających. Co do logów FRST: Uruchom FRST. Skopiuj to poniższe: (ale nigdzie nie wklejaj tego!) - FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym Spoiler START:: HKLM Group Policy restriction on software: %systemroot%\system32\mrt.exe <==== UWAGA HKLM Group Policy restriction on software: %HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRoot% <==== UWAGA HKLM Group Policy restriction on software: %HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ProgramFilesDir% <==== UWAGA HKU\S-1-5-21-285615756-1620502320-1578345167-1001\...\Policies\Explorer: [] GroupPolicy: Ograniczenia ? <==== UWAGA Policies: C:\ProgramData\NTUSER.pol: Ograniczenia <==== UWAGA Task: {C7C2D3A6-72C6-4A6E-B135-BF6D71A9D38D} - \Microsoft\Windows\UNP\RunCampaignManager -> Brak pliku <==== UWAGA HKU\S-1-5-21-285615756-1620502320-1578345167-1001\...\StartupApproved\Run: => "Akamai NetSession Interface" EmptyEventLogs: EmptyTemp: END:: W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi