Grigory Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zainstalowałem sobie niedawno program solid owski, niestety zaczynają pojawiać się problemy. Podpowiedzcie proszę jak to naprawić (podać SIW-em parametry ?). Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 zdecydowanie najlepiej będzie jeśli spakujesz cały folder "minidump" wyślesz go na speedyshare, a tu dasz linka do paczki. Tymczasem może to być problem z driverem grafiki tak samo jak z ramem. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Minidump wstawiony. Grafika? być może. Kość ramu wymieniałem jakiś czas temu. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Podaj może więcej danych: kiedy bsod występuje i kompletną konfigurację sprzętową wraz z dokładną nazwą zasilacza. Wersję biosu, driverów grafiki, chipsetu. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Wszystkie dane podaję programem SIW są TU łącznie z zasilaczem (Logic chyba 400 W). Bsod (może nie za każdym razem) występuje przy uruchomionym SolidWorks 2009 windows media player. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 zasilaczem (Logic chyba 400 W). Bsod (może nie za każdym razem) występuje przy uruchomionym SolidWorks 2009 windows media player. Głównym podejrzanym dla mnie jest zasilacz który jest na wszystkich czarnych listach. Trzeba by go było zmienić. MarekW napewno poda Ci linka do jakiejś aukcji na której kupisz sobie Fortona który uciągnie twój komputer ewentualnie możesz sobie kupić coś takiego http://www.komputronik.pl/product/102534/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Chieftec_GPS_350A_350W_bulk.html Odnośnik do komentarza
Rychwal Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Co do zasilacza to polecam szczerze ten oto model Corsair 430W Nie kosztuje majątku i bardzo dobrze się sprawuje. Najlepiej byłoby na początku podmienić ten zasilacz od kolegi i sprawdzić czy błąd się powtórzy i wtedy ewentualnie zmienić sprzęt. Poza tym możesz sprawdzić grafikę (włączając program typu 3d mark czy jakiś inny który obciąży odpowiednio) i czy nie przegrzewają się elementy tak więc dokładne czyszczenie komputera włącznie z wymianą pasty termo. Nie wykluczajmy też softu. Bo może też być problemem. Jeszcze kolego pytanie ile masz pamięci bo plik z SIW'a został usunięty, a może być taki problem, że wszelkie programy cad'owe itp. potrzebują dużej ilości ram'u i w przypadku zbyt małej kości mogą sypać się blue screeny Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Jakoś przeszło rok temu jak wgrałem win7 jako drugi system to co drugi dzień sypały mi się bsod-y, xp działał bez żadnych problemów, wymieniłem zasilacz widać na niewiele lepszy, ale problem ustał. Widać win 7 jest chyba trochę bardziej wrażliwy jak xp. Poczekam i zobaczę czy bsod-y będą lecieć dalej przy solidzie oraz solidzie z innymi programikami. W lutym ostatnio czyściłem wnętrze z kurzu i temperatura jest w granicach, ramu ma 2giga. Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Podaj konfigurację sprzętową, zwłaszcza płyta główna i pamięci (producent, model), dodatkowo model grafiki. Zjawisko często występuje kiedy pamięci są zasilane zaniżonym napięciem (zdarza się choćby na lepszych płytach Asusa z pamięciami Patriota) bądź niestabilnym napięciem. Właśnie w takiej sytuacji siódemka zdaje się być bardziej wrażliwa, dodatkowo sytuacja z zasilaczem zdaje się potwierdzać ten trop. pzdr Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Wszystko co umię powiedzieć o konfiguracji sprzętowej to siwem Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zaktualizuj może na początek drivery grafiki. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Zaktualizowałem, teraz będę czekać. Edytowane 12 Lipca 2011 przez picasso 12.07.2011 - Ponad dwa miesiące i brak komentarzy. Temat zamykam. W razie czego proszę poprosić mnie via PW o otworzenie. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi