roboi250 Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Cześć, chciałbym poradzić się Was co mogę jeszcze zrobić w tej sytuacji. Od jakiegoś czasu Windows Update zaciągał mi aktualizacje, po czym każdorazowo po włączeniu komputera je wycofywał. Tak pracowałem przez parę miesięcy, ale za każdym razem włączał się finalnie po wycofaniu zmian. Od tego tygodnia niestety po paru minutach próby uruchomienia się, wyrzuca mi niebieski ekran z tytułem Odzyskiwanie (załączam w plikach zdjęcie). Dysk mam 110 GB, a wolnego z 3 gb. Myslę, że wycofywał zmiany ze względu na braki pamięciowe. Tryb awaryjny działa normalnie. Próbowałem różnych komend naprawiających znalezionych w internecie. Uruchamiałem je przez wiersz poleceń z USB, gdzie mam obraz nowy obraz windows. (Np. bootrec /fixmbr itd. Próbowałem Chkdsk /r również DISM /Online /Cleanup-image /Restorehealth Wszystkie wyrzucały komunikat, że nie ma błędów czy tam, że działa poprawnie. Również odinstalowałem te najnowsze aktualizacje i wyłączyłem poprzez services.msc opcję automatycznego włączania się Windows Update. Sfc /scannow też użyłem i po którymś razie niby nie znalazł nic. Załączam też logi Srt i CBS. https://www.easypaste.org/file/dxBRyZPV/CBS1.txt?lang=pl https://www.easypaste.org/file/IyQzhJ2j/SrtTrail.txt?lang=pl Pliki FRST https://www.easypaste.org/file/NzRwDuqH/FRST.txt?lang=pl https://www.easypaste.org/file/manage/NGeU3Dt2BmMRQTawApF4?lang=pl Srt zdjęcia są starsze, przed próbą naprawiania, a sam plik srt tekstowy jest najnowszy. ("Nieokreślone zmiany konfiguracji systemu mogą powodować problem." mają może związek z "unieruchomieniem" Windows Update przeze mnie? Zdjęcia błędów: https://docs.google.com/document/d/1xSRkkAMouMGwmUdp4l-5m5ubtn60b5bOepIf5m8gG4g/edit?usp=sharing Dzięki za pomoc i analizę logów. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Nie zajmę się tytułowym problemem - to zostawiam dla fachowców z tego działu forum. --------------- Cytat Task: {0498FD7D-28F4-4BA9-9F6D-17EA0AAAC662} - System32\Tasks\uspij => rundll32.exe PowrProf.dll,SetSuspendState Jeśli to Zaplanowane Zadanie sam utworzyłeś, to usuniesz je z poniższej "fixlist: Uruchom FRST. Skopiuj to poniższe: (ale nigdzie nie wklejaj tego!) Spoiler START:: S3 mracsvc; C:\WINDOWS\System32\mracsvc.exe [10654992 2018-06-22] (Mail.Ru LLC -> LLC Mail.Ru) S3 mracdrv; C:\windows\System32\drivers\mracdrv.sys [9871128 2018-06-22] (Mail.Ru LLC -> LLC Mail.Ru) C:\WINDOWS\System32\mracsvc.exe C:\windows\System32\drivers\mracdrv.sys Task: {BFAAAE4F-195A-4338-9CEB-995ECB446441} - System32\Tasks\MySQLNotifierTask => C:\Program Files (x86)\MySQL\MySQL Notifier 1.1MySQLNotifier.exe --c (Brak pliku) Task: {eac41245-92c0-45f8-85a5-c38481cb236e} - Brak ścieżki do pliku Task: {F9F14257-E314-4414-8FDC-4CAFB9AEDFD7} - System32\Tasks\ThrottleStop => C:\Users\Ngoc Nguyen Hai\Desktop\Tuning Kompa\CPU\ThrottleStop_850\ThrottleStop.exe (Brak pliku) Task: {0498FD7D-28F4-4BA9-9F6D-17EA0AAAC662} - System32\Tasks\uspij => rundll32.exe PowrProf.dll,SetSuspendState EmptyTemp: END:: W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
roboi250 Opublikowano 14 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Dzięki! Myślisz co da Twój fix? 🤔 Odnośnik do komentarza
roboi250 Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Hejka, poszperałem trochę i to są wyniki do analizy. Załączam nowe pliki CBS i z FRST. Narzędzie naprawy w trybie awaryjnym nic nie znalazł/nie daje rady naprawić problemu Windows Update. Odpalanie pliku instalacyjnego z opcją aktualizuj z Bootowalnego USB nie działa też. Wywala błąd 0x8007043c-0x90018 Addition.txt FRST.txt CBS: https://www.easypaste.org/file/b0cCEali/CBS.log?lang=pl Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Nie wiem, czy doczekasz się pomocy od fachowców z tego działu forum - (ja nie mam na to wpływu). ------- Cytat Sprawdź usługę "VSS" + Błąd Usługi kopiowania woluminów w tle Uruchom FRST. Skopiuj to poniższe: (ale nigdzie nie wklejaj tego!) Spoiler START:: Reg: reg query HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\VSS /s Reg: reg query HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\BITS /s END:: W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Pokaż to. jessi Odnośnik do komentarza
roboi250 Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Proszę, oto Fixlog. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Hm, FRST wyszukał tylko usługę "VSS", a nie wyszukał usługi "BITS" - nie wiem, dlaczego. Uruchom FRST. Skopiuj to poniższe: (ale nigdzie nie wklejaj tego!) Spoiler START:: StartRegedit: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\VSS] "Start"=dword:00000003 EndRegedit: Reg: reg query HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\BITS /s END:: W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Zrób log z Farbar Service Scanner >http://download.bleepingcomputer.com/farbar/FSS.exe (do skanowania zaznacz wszystko). jessi Odnośnik do komentarza
roboi250 Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Fixlog: Fixlog.txt FRS log: FSS.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Usługi nie są uszkodzone, ale nie są uruchomione. 1) >>Start >>> Uruchom >>> wybierz (lub wpisz) services.msc>>OK> Spoiler zaznacz: Centrum zabezpieczeń> w okienku po lewej kliknij na Uruchom ponownie usługę zaznacz: Kopiowanie woluminów w tle> w okienku po lewej kliknij na Uruchom ponownie usługę zaznacz: Windows Update> w okienku po lewej kliknij na Uruchom ponownie usługę zaznacz: Usługa inteligentnego transferu w tle> w okienku po lewej kliknij na Uruchom ponownie usługę zaznacz: Usługa Zabezpieczenia Windows> w okienku po lewej kliknij na Uruchom ponownie usługę zaznacz: Kopia zapasowa systemu Windows> w okienku po lewej kliknij na Uruchom ponownie usługę zaznacz: System zdarzeń COM+> w okienku po lewej kliknij na Uruchom ponownie usługę 2) Uruchom FRST. Skopiuj to poniższe: (ale nigdzie nie wklejaj tego!) Spoiler START:: StartRegedit: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile] "EnableFirewall"=dword:00000001 EndRegedit: END:: W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
roboi250 Opublikowano 17 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Żadnej z tych usług nie mogę uruchomić z trybu awaryjnego. Chyba zostaje mi tylko zbootowac Windows z obrazu z USB i zainstalowanie jeszcze raz Windows? :( Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Cytat Żadnej z tych usług nie mogę uruchomić z trybu awaryjnego A to całkiem możliwe, że w Trybie Awaryjnym te usługi nie działają - po prostu nie wypróbowałam tego wcześniej. ----------- Cytat Chyba zostaje mi tylko zbootowac Windows z obrazu z USB i zainstalowanie jeszcze raz Windows? Jeśli nie pojawią się tu fachowcy z tego działu, to oczywiście możesz zrealizować swój plan. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi