szawel Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Witam Po przeinstalowaniu Windowsa.. Bios Wydaje komunikat Dźwiękowy, który kody dźwiękowe biosu 1 krótki - problem związany z odświeżaniem pamięci ram ...... ..... 1 długi - zakończony pomyślnie test post BIOS AWARD i PHOENIX AWARD 1 krótki - wszystko w porządku. 1 długi - błąd pamięci BIOS AMI 1 krótki - wszystko w porządku. jak to zdiagnozować o który sygnał chodzi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Trzeba mieć słuch muzyka. Zwykły użytkownik nie ma żadnych szans. http://active-comp.pl/bios.html Odnośnik do komentarza
szawel Opublikowano 22 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 przecież ja jestem zwykły użytkownik.. tak ? :> wiec napisałem na odpowiednim forum Odnośnik do komentarza
szawel Opublikowano 26 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Witam Rozumiem że sygnał od płyty głownej jest dobry ?? przepraszam ale na forum nie ma nic o aplikacji Fixtpc która zajmuje około 250 mb jest okey ?? miałem ja zainstalowaną ale przestraszyłem sie że to może być wirus ?? zdjecie w załaczniku Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Ręce opadają, kto oprócz Ciebie słyszy jaki dźwięk wydaje płyta? Dostałeś kody błędów więc sprawdź co one oznaczają...To że otrzymałeś jakąkolwiek odpowiedź nie podając konfiguracji sprzętowej to już na +, na innych forach pewnie nikt by się nie udzielił w takim temacie. Odnośnik do komentarza
szawel Opublikowano 26 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Dźwięk wydaje. jeden sygnał tylko jak rozpoznać czy to krótki czy długi.. czy jest dobrze czy że Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 A jaki ten bios w końcu masz? Krótki sygnał (piknięcie...nie da się pomylić z długim sygnałem) wydaje jak się uruchamia komputer w obu więc to normalne i jest ok. komputer działa normalnie? jeśli by był to błąd pamięci to sypał by ekranami śmierci, zwolnił by lub się zwieszał. Jeśli uważasz że masz problem z pamięciami zapuść memtesta i sprawdź je. Odnośnik do komentarza
szawel Opublikowano 26 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 bios wydaje sygnał podczas pracy komputera .. zadnych ekranów śmierci nie ma.. Pc nie zwalnia wrecz przeciwnie przyśpiesza Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Podczas pracy czy podczas uruchamiania bo to różnica jest, jednorazowo czy co jakiś czas...czyli w porządku jest....Jeśli to nowa płyta i masz wyświetlacz kodów to odłącz głośniczek skoro takie dylematy powoduje. Choć może jest jeszcze jedno, jeśli robi to podczas pracy to może ustawione jest w biosie że ma wydawać ostrzeżenie przy np. temperaturze procka. Odnośnik do komentarza
szawel Opublikowano 26 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 przeinstalowywałem windowas bo miałem problemy z dune 2000 i dalej mam Zainstalowałem i zaczeło co jakiś czas sobie dzwonić z postów twierdze że wszystko mam okey Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi