Veyron5421 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Witam mam bład systemu przy próbie aktualizacji 0x8007042c i wyłączone zapory, próbowałem przeinstalować system ale nie mogę tego zrobić mam jeszcze pytanie w Waszym poradniku w opcji filtrowanie nie ma opcji "jeden miesiac" wiec jej nie zaznaczałem przy skanowaniu (rejestr, uslugi ,sterowniki, procesy, internet byly zaznaczone) Addition.txt Shortcut.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Infekcji tu nie widzę. Sytuacja trochę podobna do tego tematu: https://www.fixitpc.pl/topic/35788-problem-z-aktualizacją-win10-infekcja-lub-błąd-systemu/ Też przydałaby się pomoc @picasso, jessi Odnośnik do komentarza
Veyron5421 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 wszedłem jako administrator w usługi i nic z zaporą nie mogę zrobić, z opcji odzyskiwania ani z płyty nie mogę wina zainstalować :/ Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Cytat Zapora systemu Windows [funkcja włączona] Zapora jest włączona. U Ciebie nie jest jasne, co jest z usługami kryptograficznymi oraz z Rozpoznawanie lokalizacji w sieci: Cytat Error: (12/31/2021 01:44:41 PM) (Source: Microsoft-Windows-CAPI2) (EventID: 513) (User: ) Description: Przetwarzanie wywołania OnIdentity() w obiekcie System Writer przez Usługi kryptograficzne nie powiodło się. Details: AddLegacyDriverFiles: Unable to back up image of binary MsQuic. System Error: The resource loader failed to find MUI file. . Cytat Error: (12/31/2021 02:48:11 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7001) (User: ) Description: Usługa Usługa listy sieci zależy od usługi Rozpoznawanie lokalizacji w sieci, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. Może zrób jeszcze log z Farbar Service Scanner >http://download.bleepingcomputer.com/farbar/FSS.exe (do skanowania zaznacz wszystko) jessi Odnośnik do komentarza
Veyron5421 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 usługi były na ręczny zminiełem na włączone lokalizacja wyłączona była jest już włączona(wczoraj to sprawdzałem i było właczone wtf?) ogólnie coś w usługach widze nie tak jest mam z 60% wyłączonych gdzie pare dni temu jak zapora działała tylko kilka było wyłaczone dla pewności wrzucam drugi raz raport frst Shortcut.txt FRST.txt Addition.txt FSS.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 FSS nie wykrył żadnych nieprawidłowości. Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender: Ograniczenia <==== UWAGA EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL + S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Ja tu już nic nie wymyślę - jedyna nadzieja, że może @picasso jednak tu zajrzy, ale nie mam na to wpływu. jessi Odnośnik do komentarza
Veyron5421 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Bardzo serdecznie dziękuje pomogło :D Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi