Kuba Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Korzystam z PC na którym zainstalowany jest 64 bit. system Windows 10 pro build 1903. Komputer po włączeniu zasilania wyłączał się po kilkunastu sek. Szukałem przyczyny podmieniając elementy komputera. Po zmianie płyty i procesora komputer uruchamia się jednak w systemie pokazywane są błędy "apphelp" nie jest plikiem systemu Windows lub jest uszkodzony to samo z plikiem reader_sl.exe Przeskanowałem Kasperskym cały dysk ale nie znalazł infekcji. Wykonałem komendę DISM *dism /online /cleanup-image /restorehealth a następnie sfc /scannow Błędy nadal występują. Załączam wymagany FIRST + obraz png - tak wyglądają wszelkie tabele (bez tekstu) Proszę o pomoc. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Cytat reader_sl.exe Przeinstaluj Adobe. ----- "aahelp" - to nie wiem, od czego jest reader_sl.exe Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler Task: {975D7719-BB07-4186-92FF-12DF79B41DED} - System32\Tasks\{449656BB-EB18-0D3D-84C9-4B2D96818325} => C:\Users\HenioTV\AppData\Local\449656~1\updtask.exe <==== UWAGA C:\Users\HenioTV\AppData\Local\449656~1 Task: {B31747E3-32B4-4DA8-8446-1592353B498E} - \OfficeSoftwareProtectionPlatform\SvcRestartTask -> Brak pliku <==== UWAGA Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL + S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
Kuba Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Mam na dysku kilka aplikacji Adobe, jedną musiałem zostawić *dzisiaj nie mam płytki żeby ją przeinstalować. FRST wykonałem zamieszczam log. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
Kuba Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Pliki apphelp.dll najczęściej występują z bazą Access Office 2010, przeinstalowałem go następnie wykonałem aktualizację do najnowszego wydania Windowsa 10 i zainstalowałem wszystkie wymagane aktualizacje. Wyczyściłem dysk z poprzednich uaktualnień. Na razie nie zgłasza żadnych błędów a grafika i napisy w komunikatach systemowych wróciły do normy. Jeżeli pojawią się jakieś problemy to napiszę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi