waldek69 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Dzień dobry, mam problem z niedziałającym harmonogramem zadań w Windows 7 Pro. Zauważyłem, że od kilku dni nie jest wykonywany automatyczny backup z programów Insert, który był w harmonogramie zadań. Po uruchomieniu harmonogramu mam komunikat - Program MMC nie może utworzyć przystawki. Wszystko, oprócz harmonogramu działa poprawnie. Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Zajrzyj tu https://thegeekpage.com/fix-error-mmc-could-not-create-the-snap-in-solved/ pierwszy punkt Fix the Registry powinien pomóc Odnośnik do komentarza
waldek69 Opublikowano 1 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Niestety, pierwsza metoda nie działa. po osunięciu z rejestru nadal ten sam błąd. sfc /scannow naprawił jakieś pliki, ale nie wszystkie. tutaj także nic nie pomogło. Dism jest chyba pod win 10 bo mi wywala błąd 87. Włączenie w funkcjach net framework tez nie przyniosło poprawy. Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Dism jest wbudowany od windowsa 8 wzwyż. Jak nie znajdzie się rozwiązanie naprawiające harmonogram windows, to mogę poradzić inny program do harmonogrowania. W wyszukiwarce wpisać Windows Task Scheduler Alternatives Odnośnik do komentarza
waldek69 Opublikowano 1 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Od biedy cofnę się do ostatniej kopii dysku o 3 dni wstecz. Od czasu uszkodzenia harmonogramu kopia dysku robiona codziennie też nie działa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi