stanow1985 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 witam serdecznie od jakiegoś czasu mam problem z wyłączającym się komputerem, lub zawieszaniem się całego systemu na zmianę;combofix informuje o zainfekowanym regfedix.exe ComboFix2.txt, ale dalej po użyciu combofixa występują wymienione wcześniej problemy. mam również 2 log z otl OTL.Txt1.txt lecz ja nie wiem zupełnie o co w tym chodzi, dlatego proszę o pomoc. nie wiem jak mogę naprowadzić na jakiś trop, w komputerze nic nie wymieniałem, prócz dodatkowej kości 1gb , w sumie to chyba od jej zainstalowania zaczęły się te wszystkie problemy, tak mi się wydaje przynajmniej, wcześniej system był w miarę stabilny. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Logi z OTL mają być dwa otl.txt oraz extras.txt. Podczas skanu opcja Rejestr - skan dodatkowy ma być zaznaczona na "Użyj filtrowania". Poza tym brakuje loga na okoliczność rootkitów. Wykonaj więc wymagany log z Gmer uprzednio wyłączając wirtualne napędy tak jak to opisane w linku. witam serdecznie od jakiegoś czasu mam problem z wyłączającym się komputerem Do wykonania punkt 5 z tego tematu: KLIK combofix informuje o zainfekowanym regfedix.exe To niekoniecznie musi być prawda. Jak będziesz robił poprawnie logi z OTL to wykonaj dodatkowy warunek i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej: /md5start regedit.exe /md5stop Klik w Skanuj (a nie Wykonaj skrypt!) i przedstaw wyniki. Odnośnik do komentarza
stanow1985 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 a więc po kolei: log z Gmer g1.txt; Do wykonania punkt 5 z tego tematu: KLIK zrobiłem tak jak było napisane, nie mam jednak Debugging Tools for Windows; zainstalowałem więc BlueScreenView, wyskoczyło 17 crashow z ostatnich 3 tygodni, załączam screena ostatniego crasha http://img850.imageshack.us/i/blueb.png/ ; To niekoniecznie musi być prawda. Jak będziesz robił poprawnie logi z OTL to wykonaj dodatkowy warunek i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej: mam nadzieję że teraz poprawnie Extras.Txt OTL11.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Jeszcze dla pewności przeskanuj się narzędziem Kaspersky TDSSKiller i załącz raport. Odnośnik do komentarza
stanow1985 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 proszę kasp1.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Według logów nie widać tu żadnej infekcji więc raczej nie tędy droga. Na zrzucie jako przyczyna restartu widnieje jądro Windows - ntoskrnl.exe a to może oznaczać problem z Hardware. Tam też temat przenoszę. Zapoznaj sięz zasadami działu Hardware i podaj wymagane dane: KLIK Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) w komputerze nic nie wymieniałem, prócz dodatkowej kości 1gb , w sumie to chyba od jej zainstalowania zaczęły się te wszystkie problemy, tak mi się wydaje przynajmniej, wcześniej system był w miarę stabilny. Myślę że można zacząć od wyjęcia tej kości. Jeżeli problem ustąpi to cóż Mamy winnego. Możesz też wyjąć inne kości RAM z komputera i przetestować tą jedną nową MemTest-em. Podaj oczywiście informacje o zasilaczu, możesz nawet zrobić skan MHDD - to pomoże ustalić czy dysk jest źródłem problemów. Mógłbyś też przeglądnąć te raporty z BlueScreenView i mniej więcej zorientować się czy wszystkie mają ten sam powód lub też każdy crash ma inny. Ewentualnie wrzucić te pliki spakowane na SpeedShare. Edytowane 12 Lipca 2011 przez picasso 12.07.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi