SZIRIN Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Witam, tonący brzytwy się chwyta ;))) Parę dni temu padła mi sesja na jednym z użytkowników i efekt jest taki że: - windows 10 - po uruchomieni systemu, wybraniu użytkownika i wpisaniu hasła, system ładuję się, ale jak najedziemy na pasek zadań/pasek start to "kółko kęci" na pulpicie można klikać programy i czasem się uruchamiają(z lagami), a czasem nie, total commander natomiast działa normalnie. - logowanie na innego użytkownika działa normalnie, ładuje się w pełni i jest OK co już robiłem: - używałem narzędzia z https://www.thewindowsclub.com/fixwin-for-windows-10 - sfc /scannow - DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth - CCleaner - ninja3.2.10 - WDC_Free - winoptimizer - gu5 - odzyskiwanie za pomocą punktu odzyskiwania (niestety kopia robiona po awarii) - zmiana paska i menu start na ClassicsShellSetup - avast - wyłączenie wszystkiego w autostart Niestety nic nie chce przywrócić normalnego działania - skanowanie FRST możliwe tylko z użytkownika który działa normalnie ( na zepsutej sesji program przestaje działać (nie odpowiada) w trybie awaryjnym też) Może ma ktoś jakiś pomysł :/ bo mi się już kończą :/ walczę z tym od poniedziałku :/// Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza
SZIRIN Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 po 2 godzinach sesja puściła "pozwolenie" na skanowanie ;)) (bez aktualizacji), więc dodaje pliki z "uszkodzonego" użytkownika ;P Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi