Piotr82 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Witam Od jakiegoś czasu mam problem z moim komputerem, a mianowicie zawiesza się i pokazuje się niebieski ekran. Dzieje się to z reguły w czasie przeglądania internetu w Internet Explorerze. Gdy używam innej przeglądarki lub włączam jakieś gry lub programy komputer działa poprawnie. Sprawdzałem temperatury oraz napięcia i wydają się być w porządku. Proszę o sprawdzenie logów i stwierdzenie czy przyczyną takiego zachowania może być jakiś wirus. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Zaglądnij do katalogu "minidump" (ten folder jest w folderze "windows") i sprawdź czy są tam zrzuty pamięci po bsod'ach, jeśli są to spakuj cały folder wrzuć na jakiś hosting plikowy (speedyshare) a do posta wklej wygenerowanego linka. Bez tego to jak wróżenie z fusów. Odnośnik do komentarza
Piotr82 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Link do pliku z 'minidump': http://www.speedyshare.com/files/27713152/Minidump.rar Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Wcześniej było cała masa problemów z driverem grafiki teraz niektóre wskazują jako winowajcę AVAST i comodo, spróbuj je odinstalować całkowicie i sprawdź zachowanie kompa. Generalnie nie wiem po co dublować zabezpieczenie, to jest jak "prośba o kłopoty". Odnośnik do komentarza
Piotr82 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Avasta niedawno przeinstalowałem od nowa i to nie pomogło. Avasta mam jako antywirusa a Comodo tylko jako firewall i nie wydawało mi się żeby się dublowały. Teraz zrobię jak radzisz i usunę go całkowicie zastępując innym antywirusem. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Sugestia była aby przetestować zachowanie kompa bez żadnego z tych zabezpieczeń to raz, a dwa to przetestuj pamięć ram memtestem: w tym celu pobierz iso wypal jako boot cd i uruchom test, powinien trwać co najmniej kilka godzin, najnowsza wersja to 4.20 http://www.memtest.org/ Odnośnik do komentarza
Piotr82 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Przetestowałem w nocy (ok. 5 godzin) pamięć memtestem i błędów nie było. Teraz zobaczę jak się będzie zachowywał komp bez zainstalowanego Avasta i Comodo, ale co ciekawe dziś całe do południe działał z włączonymi zabezpieczeniami i BSOD nie było. EDIT Przepraszam, że tak późno odpisuje ale niestety nawał obowiązków w pracy. A więc po usunięciu Avasta i Comodo komp działał bez zarzutu, nie zawieszał się. Zainstalowałem więc innego antywirusa (BitDefender) i jak na razie żadnych BSOD nie było. Wydaje mi się zatem, że problem powodował Avast z Comodo, pozostanę przy BitDefenderze, chyba że radzicie jakiś inny antywirus. Dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi