outrade Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Witam, mam problem ze sterownikiem Synaptics dotyczącym płytki dotykowej. Gdy laptop był nowy i instalowałem wszystkie sterowniki, przestała mi działać płytka dotykowa. Próby zainstalowania sterownika od nowa nie przynosiły skutku, ręczna instalacja sterownika z tej strony -> https://support.lenovo.com/it/pl/downloads/ds118494 także nie przynosiła, ani nie przynosi skutku. Płytka dotykowa także nie wyświetla się w menedżerze urządzeń, mimo że na początku widniała ona w innym miejscu pod opcją "pokaż ukryte urządzenia". Po wykonaniu wielu kroków w pewnym poradniku pisało, żeby odinstalować urządzenie i zresetować komputer, ale od tamtej pory już nigdzie nie można znaleźć tej płytki dotykowej. Po reinstalacji systemu przy pomocy narzędzia w win10 nic się nie zmieniło. Dodam, że mam laptopa Lenovo Legion 7i 81YT0056PB, a płytka po zainstalowaniu windowsa na początku działała. Odnośnik do komentarza
outrade Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 ktoś mi odpowie kiedyś? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Skoro nie da się tego naprawić, to po prostu zamiast touchpada zacznij używać myszki - na szczęście do laptopa da się ją podłączyć. jessi Odnośnik do komentarza
outrade Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 3 minuty temu, jessica napisał: Skoro nie da się tego naprawić, to po prostu zamiast touchpada zacznij używać myszki - na szczęście do laptopa da się ją podłączyć. jessi ja pi*rdolę... Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Sprawdź, czy w BIOS nie jest wyłączony Touch-Pad. Odnośnik do komentarza
outrade Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 nie mam biosa tylko uefi i tam tego nie widzę Odnośnik do komentarza
Krzychu58 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 A czy uefi było orygialnie uruchomione? Te touchpady mają takie problemy ze sterownikami przy próbie przeinstalowania systemu zdaje się, albo którejś aktualizacji winndowsa... Nie pamiętam teraz dokładnie co to było, ale pamiętam, że problem był zaskakujący.... Miałem laptopa HP PAvilion G6 z takim samym tochpadem Chyba nie z certyfikatami sterowników? Dodać może spróbuj zainstalować tę wersję sterownika, która była jako pierwsza? Gdzieś powinien być jakiś ślad co się dzieje.... Odnośnik do komentarza
outrade Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Windowsowy reinstall systemu nie pomógł. Rozwiązałem problem po prostu zapominając o tym problemie i przerzuceniu się na myszkę. A touchpad nie działa do dzisiaj. Zamykam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi