A520 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Dzień dobry, od kilku dni mam problem z obciążeniem CPU. Potrafi podczas bezczynności podbić temperaturę ponad 70*C. Wszystkie sterowniki aktualne. Podczas grania również jest problem z przycinaniem obrazu. Proszę o pomoc. Aktualizacja, zacząłem przeglądać katalogi oraz aplikację. Znalazłem o dziwo kilka katalogów Autostart. Bo również miałem problem z uruchomieniem programów z autostartu. Był tam plik WindowsSecurity.exe z ikonką zamków oraz chorągiewki. Skasowałem katalogi. I teraz komputer nagle nie ma obciążenia. Jednak nadal mam obawy że coś jest w systemie i boje się zalogować do banku itp. Gdybyś ktoś spojrzał na te logi. Dziękuje. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler Startup: C:\Users\Luks\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\MicrosoftSecurity\MicrosoftSecurity.exe [2021-06-07] (Microsoft Corporation) [Brak podpisu cyfrowego] Policies: C:\ProgramData\NTUSER.pol: Ograniczenia <==== UWAGA HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Edge: Ograniczenia <==== UWAGA S3 mracsvc; C:\WINDOWS\System32\mracsvc.exe [17274520 2019-05-11] (Mail.Ru LLC -> LLC Mail.Ru) C:\WINDOWS\System32\mracsvc.exe S3 mracdrv; C:\WINDOWS\System32\drivers\mracdrv.sys [16511136 2019-05-11] (Mail.Ru LLC -> LLC Mail.Ru) C:\WINDOWS\System32\drivers\mracdrv.sys Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL + S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
A520 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 31 minut temu, jessica napisał: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Pokaż ukrytą zawartość Startup: C:\Users\Luks\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\MicrosoftSecurity\MicrosoftSecurity.exe [2021-06-07] (Microsoft Corporation) [Brak podpisu cyfrowego] Policies: C:\ProgramData\NTUSER.pol: Ograniczenia <==== UWAGA HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Edge: Ograniczenia <==== UWAGA S3 mracsvc; C:\WINDOWS\System32\mracsvc.exe [17274520 2019-05-11] (Mail.Ru LLC -> LLC Mail.Ru) C:\WINDOWS\System32\mracsvc.exe S3 mracdrv; C:\WINDOWS\System32\drivers\mracdrv.sys [16511136 2019-05-11] (Mail.Ru LLC -> LLC Mail.Ru) C:\WINDOWS\System32\drivers\mracdrv.sys Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL + S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Bardzo dziękuje za pomoc! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi