moonsi Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Witam :) Ostatnio wymieniłem sobie płytę główną z asrock b75 pro3 na MSI b450 tomahawk max II, Procesor i5 3550 na ryzen 5 3600 i ram 16gb ddr3 na 16gb ddr4. Reszta wspólna 3 dyski ssd plus jeden hdd grafika Msi 1060 gaming x 6gb. System według glary utilites wstaje w 54 sekundy, a wcześniej wstawał w 29 sekund. Nawet programów nie mam wszystkich co wcześniej. Co może być przyczyną tak wolnego rozruchu? Dodam, że czekam na oryginalny plik instalacyjny vegas 15, w tym czasie zainstalowałem chyba pirata :/ Załączam logi z FRST Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Sądząc po logach, to wszystko jest OK. Nie ma żadnej przyczyny spowolnienia Systemu. Na sprawach sprzętowych się nie nam, więc niczego Ci w tym względzie nie doradzę. Drobna kosmetyka: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler BootExecute: autocheck autochk * GroupPolicy: Ograniczenia ? <==== UWAGA Policies: C:\ProgramData\NTUSER.pol: Ograniczenia <==== UWAGA EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL + S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
moonsi Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Ciekawe jest to, że właśnie przed Twoją radą odinstalowałem spotify i skype, które i tak nie były w autostarcie, a i tak rozruch spadł do 24 sek. Po twojej radzie do 21 :) Więc chyba wątek do zamknięcia. EDIT. Teraz sobie radośnie skacze. Raz 42sek, raz 27, raz 26 . Da się to jakoś usystematyzować? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi