netox Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Od niedawna mam problem z przycinającym się wideo bez względu na to czy jest to film na FB czy na YT. Problem pojawia się też przy odtwarzaniu muzyki ze spotify. Zauważyłem też wolniejsze działanie systemu i przerywanie w pracy kursora myszki (tak jakby znika na chwilę i pojawia się w innym miejscu dopiero) Mam internet 800 Mbit oraz dość nowy sprzęt, więc wykluczam tu te czynniki (jak np. stary komputer czy problem z buforowaniem) Przeleciałem system Malwerbytes, ADW Cleanerem, Kasperskim. Zaktualizowałem też sterowniki i się poddaję, bo problem dalej występuje. Proszę o pomoc. Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Co do logów: nie ma w nich niczego podejrzanego. Kosmetyka: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler S4 IUFileFilter; \??\C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Uninstaller\drivers\win10_amd64\IUFileFilter.sys [X] S3 IUProcessFilter; \??\C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Uninstaller\drivers\win10_amd64\IUProcessFilter.sys [X] S3 IURegistryFilter; \??\C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Uninstaller\drivers\win10_amd64\IURegistryFilter.sys [X] GroupPolicy: Ograniczenia ? <==== UWAGA Policies: C:\ProgramData\NTUSER.pol: Ograniczenia <==== UWAGA CHR Session Restore: Default -> [funkcja włączona] AV: Norton Security (Disabled - Out of date) {A2708B76-6835-6565-CB96-694212954A75} Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL + S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Temat zostawiam dla fachowców z tego działu forum. jessi Odnośnik do komentarza
netox Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zrobione. W międzyczasie zaktualizowałem też Windowsa i jakieś inne poprawki. Spotify wydaje się działać, YT też, ale testy trwały może 5 minut (już późno), a od jutra do poniedziałku nie będę miał dostępu do tego komputera, więc jeszcze to sprawdzę. Dziękuję za poświęcony czas. Odnośnik do komentarza
netox Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Wydaje się że problem został rozwiązany i pomogło tu wykonanie czystej instalacji sterowników karty graficznej. Od tej pory nie zauważyłem przycinek. Dziękuje bardzo za pomoc. Odnośnik do komentarza
netox Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 a jednak moja radość nie trwała za długo. Problem dziwnym trafem wrócił. Znów przycinający YT, znów przeskakiwanie myszki... Odnośnik do komentarza
KSU Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) By wykluczyć/potwierdzić problem z systemem/sprzętem odpal jakiegoś linuxa live z pendrajwa, porób to samo i się okaże gdzie szukać problemu. Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez KSU literówka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi