Agrax Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Witam, Znów mam problem z komputerem. Zastanawiam się czy nie jest to wina malware. Objawy: - podczas wysokiego zużycia PC potrafi się on zawiesić, by potem po restarcie nie chcieć przejść dalej niż menu BIOS. Dopiero po "ostygnięciu" przez 2-3 minuty przechodzi dalej - dziś dwa razy w różnych aplikacjach miałem blue screen, co z całą pewnością nie jest typowym objawem - po odpaleniu komputera- od tygodnia czy lepiej- przez pierwsze 5 minut internet bawi się ze mną w "kotka i myszkę" tj. chwilę jest, potem nie ma i znów jest, by zaraz zniknąć. Po 5 minutach problem ustaje. Może to wina tego, że połączenie jest obciążone przez malware? Nie wiem, nie znam się Z góry dziękuję za pomoc FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Nie masz żadnej infekcji. W logu Addition.txt nie widzę przyczyn Twoich problemów, więc w tej sprawie nic Ci nie potrafię doradzić. Tylko kosmetyka (wyłączę też Deamon'a z Autostartu): Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKU\S-1-5-21-3824040131-627335375-284147089-1001\...\Run: [AdobeBridge] => [X] HKU\S-1-5-21-3824040131-627335375-284147089-1001\...\Run: [DAEMON Tools Lite Automount] => F:\DAEMON Tools Lite\DTAgent.exe [365160 2020-03-22] (AVB Disc Soft, SIA -> Disc Soft Ltd) C:\Windows\Minidump\*.dmp Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL + S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
Agrax Opublikowano 4 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Hm, dzięki wielkie. Musi być jakiś inny problem w takim razie Edit. Po zastosowaniu tego fixa komputer 3 razy zrestartował się do narzędzia odzyskiwania systemu. Dopiero po całkowitym wyłączeniu, odczekaniu 2 minuty włączył się normalnie. Przy ponownym uruchomieniu za jakiś czas ZNÓW chciał odzyskiwać system jakoby brakowało windowsowych plików wykonywalnych. Fix przekopiowałem 1:1 Odnośnik do komentarza
Agrax Opublikowano 8 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Teraz za każdym uruchomieniem komputera, PO zastosowaniu fixa, mam logo windows z komunikatem "skanowanie i naprawianie dysku C:". To nie brzmi jak coś, co komputer powinien robić przy każdym uruchomieniu... Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 To mi wygląda na uszkodzony dysk, czyli trzeba go wymienić na nowy. A FRST nie ma żadnej możliwości uszkadzania dysków, więc wiązanie problemu z usuwaniem przez FRST jest bez sensu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi