Keelith Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Kiedy uruchomiam laptopa pojawiają się dwa okienka cmd system 32. Laptopa mam od 3 dni i wszystko zaczęło się po jednej z aktualizacji Intela. Nic z tym nie robiłam, nie zaobserwowałam żadnych niepokojących objawów w postaci podejrzanego wykorzystania RAMu czy CPU, oprócz tych okienek. System: Windows 10 64-bit. Mam nadzieję, że załączone informacje są wystarczające. Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Nie widzę tu żadnej infekcji. Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKLM\...\RunOnce: [DEL_ST_CPL] => CMD /C del "C:\Windows\TEMP\ST_CPL.pkg.XML" /F <==== UWAGA Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
Keelith Opublikowano 24 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 27 minut temu, jessica napisał: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Pokaż ukrytą zawartość HKLM\...\RunOnce: [DEL_ST_CPL] => CMD /C del "C:\Windows\TEMP\ST_CPL.pkg.XML" /F <==== UWAGA Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Zrobiłam to wszystko i po uruchomieniu systemu nadal pokazuje się jedno okienko CMD (już nie dwa, więc jest postęp ). Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Cytat i po uruchomieniu systemu nadal pokazuje się jedno okienko CMD Szkoda, że logi tego nie potwierdzają. Prawdopodobnie to któryś z Twoich programów zachowuje się tak chamsko, ale trudno zgadnąć, który. Cytat S3 mfeavfk01; \Device\mfeavfk01.sys [X] Najbardziej podejrzany jest McAfee. jessi Odnośnik do komentarza
Keelith Opublikowano 24 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Jeśli to pomoże, załączam Fixlog z naprawy. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Cytat US3 mfeavfk01; \Device\mfeavfk01.sys [X] Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi