tokio Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Witam, Mam dysk zewnętrzny usb, z którego zniknęła zawartość. Teoretycznie część pamięci jest zajęta. Problem wystąpił po tym, jak znajomy podłączył ten dysk na chwilę do swojego Maca, ale nie mam pewności czy to było przyczyną. Próbowałem odzyskać dane za pomocą kilku programów, ale wydaje mi się, że one odzyskują pliki, które usuwałem już lata temu, a nie te, z których obecnie korzystam (zależy mi na kilku plikach word i excel z tego miesiąca). Po jakimś czasie szukania rozwiązania problemu, pojawiły się 3 foldery:System Volume Information, FOUND.000, autorun.inf Pomocy proszę:) FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Logi z FRST raczej się tu nie przydadzą. http://www.mediafire.com/file/kqbuu17k266ey14/UsbFix_9.067.exe Ja nie potrafię używać nowych wersji USBFixa (nie widzę tam opcji Listing), dlatego podaję link do mojego starego USBFixa. Użyj go albo z opcji CLEAN, albo z opcji LISTING. Daj raport z tego. jessi Odnośnik do komentarza
tokio Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Proszę. UsbFix [Listing 1] DESKTOP-O65UTF3.txt UsbFix_Report.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Z obu logów wynika, że na pewno nie masz swoich plików - więc nic nie uratujesz. Zagadką pozostaje, dlaczego te Twoje pliki zniknęły, bo widzę, że infekcji żadnej nie masz na tym pendrive. Podejrzewam, że jednak Twój znajomy usunął Twoje pliki. Takich znajomych się wystrzegaj - bo złośliwie Ci zaszkodził. Podziękuj mu za tego "psikusa". Nic tu już nie poradzę. jessi Odnośnik do komentarza
tokio Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Ok dzięki. Nie no widziałem cały czas co robił, zresztą mam zajęte ponad 2 gb miejsca, więc te pliki muszą tam być... Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Cytat zresztą mam zajęte ponad 2 gb miejsca Foldery "System Volume" (to kopie obiektów Systemowych), i "FOUND" (to pliki zrzutu w przypadku twardego restartu, lu ekranu śmierci) na pewno mają co najmniej 2 GB, więc poza tymi folderami nie może tam już być nic więcej. (w "FOUND" mogą być Twoje pliki, ale są uszkodzone) jessi Odnośnik do komentarza
tokio Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Pewnie masz rację. Irytujące jest tylko, że odzyskuje mi mnóstwo śmieci z przeszłości, a nie mogę się doszukać tych aktualnych. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi