Krzychu58 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Dzień dobry na mamy komputerze pc z Windowsem 10 zauważyłem pewnego dnia brak avasta, trudno mi powiedzieć jak do tego doszło. Jednak nie wydaje mi się, żeby mama miała samod\ielnie go odinstalować. Zainstalowałem go ponownie i wykonałem punkt przywracania. podaje logi z F. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 W logach nie ma niczego podejrzanego. Tylko kosmetyka: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKLM-x32\...\Run: [] => [X] HKLM\SOFTWARE\Policies\Mozilla\Firefox: Ograniczenia <==== UWAGA CHR Session Restore: Default -> [funkcja włączona] Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). jessi Odnośnik do komentarza
Krzychu58 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 dlaczego jest wpis firefoxa, skoro firefoxa nie używam? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Ciekawe pytanie, bo rzeczywiście nie masz zainstalowanego Firefoxa - choć w logach jest kilkajego wpisów. Być może wynika to faktu, że masz zainstalowane: Cytat Mozilla Maintenance Service (HKLM\...\MozillaMaintenanceService) (Version: 68.4.1 - Mozilla) Mozilla Thunderbird 78.5.1 (x86 pl) (HKLM-x32\...\Mozilla Thunderbird 78.5.1 (x86 pl)) (Version: 78.5.1 - Mozilla) Ale to chyba nie ma dla Ciebie większego znaczenia" jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi