Spliter Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Prosze o sprawdzenie logów pod kątem tytułu tematu. FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Czy o ten Ci chodzi? Cytat () [Brak podpisu cyfrowego] C:\Users\A\AppData\Roaming\WinRAR\Spooler\spoolsp.exe Na liście Twoich programów nie widzę WINRAR, więc dla mnie sytuacja nie jest zbyt jasna. Mój WINRAR jest dość stary, więc nie wiem, czy w nowszej wersji coś się może pojawiło nowego w plikach. Dodatkowo jeszcze sytuację zaciemnia to Zaplanowane Zadanie: Cytat Task: {D7A30751-4350-4157-89E3-145E53AA92AD} - System32\Tasks\Virtual Machine Integration Component Service => C:\Users\A\AppData\Roaming\WinRAR\VMICS\vmicsvc.exe Na razie usuniemy oba Zaplanowane Zadania: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler Task: {73B39BC9-9F2B-445E-A68E-8DD36EA0C82F} - System32\Tasks\Spooler SubSystem App => C:\Users\A\AppData\Roaming\WinRAR\Spooler\spoolsp.exe [6026752 2019-09-25] () [Brak podpisu cyfrowego] Task: {D7A30751-4350-4157-89E3-145E53AA92AD} - System32\Tasks\Virtual Machine Integration Component Service => C:\Users\A\AppData\Roaming\WinRAR\VMICS\vmicsvc.exe VirusTotal: C:\Users\A\AppData\Roaming\WinRAR\Spooler\spoolsp.exe VirusTotal: C:\Users\A\AppData\Roaming\WinRAR\VMICS\vmicsvc.exe Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Odinstaluj ten program: Cytat Ace Stream Media 3.1.32 (HKU\S-1-5-21-2480323449-1803124515-3812292949-1001\...\AceStream) (Version: 3.1.32 - Ace Stream Media) <==== UWAGA Pokaż raport z usuwania tych Zaplanowanych Zadań. Zrób też nowe logi FRST. jessi Odnośnik do komentarza
Spliter Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Dzięki za pomoc. WinRara nie ma na liście bo po zakupie nowego komputera dołożyłem stary dysk i program zadziałał bez instalacji. I nie było problemu który sie pojawił 3 dni temu ,mam na pulpicie miernik użycia pamięci i nagle pamięć SWAP zwiększyła sama swą wielkość o połowę,na dysku ubyło mi 10 GB miejsca, a dzisiaj znalazłem ten dziwny proces spoolsp.exe który w monitorze zasobów pokazywał na 1,5GB użycia pamięci wirtualnej. Ok zrobiłem wszystko wg instrukcji ,załączam skany. A programu AcePlayer mogę nie odinstalowywać ? (to moja liga mistrzów,europy i ligi zachodnie) FRST.txt Fixlog.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Cytat C:\Users\A\AppData\Roaming\WinRAR\Spooler\spoolsp.exe Reboot: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Cytat programu AcePlayer mogę nie odinstalowywać ? Twój wybór. jessi Odnośnik do komentarza
Spliter Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Zrobione ,wielkie dziękuję za poświęcony czas i pomoc. Fixlog.txt FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 OK, mam nadzieję, że to poprawiło trochę sytuację. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi