kodmaster Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Witam Mam windowsa XP usnąlem zniego usługęwindows update za pomocą polecenia "sc delete wuauserv" ale trafilem na jedną stronkę gdzie do obejrzenia filmu potrzebny jest niejaki "silverlight.exe" jakaś nowa wtyczka microsoftu no i ona właśnie wymaga żeby była włączona ta usługa . No i mam pytanie teraz czy da się ją przywrócić i jak się do tego zabrać ?? Myślałem że może wystarczyłoby z innego komputera skopiować zawartość klucza "CurrentControlSet\Services\wuauserv" i dodać u siebie do rejestru ale i tak nie mam żadnego komputera w domu którybytaki klucz posiadał , więc jakby taki zabieg wystarczyl i ktoś mógłby wyeksportować taki klucz i wkleić jego zawartość na forum to będę wdzięczny . No a jak się nie da to proszę o podsunięcie innych pomysłów Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Próbowałeś podczas instalacji wtyczki z poniższej stronki wyczyścić (po prostu go nie zaznaczać) pole wyboru 'Włącz usługę Windows Update (zalecane)'? http://www.silverlight.net/ Odnośnik do komentarza
kodmaster Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 odznaczyłem to o czym wspomniałeś już na początku ale i tak chciało włączyć aktualizacje . no ale znalazłem na stronie microsoftu jakiś "fix" do przywrócenia windows update , zainstalowałem to i wyrzuciłem spowrotem windows update . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi