darcom Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Witam. Mam problem z uruchomieniem nowego zestawu na płycie MSI MPG Z390 Gaming Plus - problem polega na tym że po włączeniu komputera nie dostaję obrazu na monitorze a tylko dźwięki biosu - jeden długi i dwa krótkie. Bios jest AMI i wedle opisu pokazuje mi że jest to błąd karty graficznej. Po włożeniu dodatkowej karty płyta ładnie wstaje i jest ok. Szukałem w biosie opcji która mogłaby odpowiadać za grafikę ale nic nie znalazłem, zainstalowałem najnowszy bios ale to też nic nie dało - czy płyta ma uszkodzoną grafikę? Procesor i5-9400F Pamięć RAM Patriot Viper Gaming 2x8GB Dysk SSD VPN100 512GB Zasilacz be quite 600W Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Monitor, kabel lub zintegrowana grafika. Pewnie podłączasz ten sam monitor i kabel do drugiej karty więc jeśli kabel i monitor zostały wykluczone a gniazdo zintegrowanej nie robi zwarcia. np nie ma w niej paprochów, a skąd by miały być w nowej płycie, to zostaje uszkodzona zintegrowana grafika. Odnośnik do komentarza
Corwinus Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Procesory z serii F nie mają zintegrowanej grafiki! Odnośnik do komentarza
darcom Opublikowano 12 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Qucze, nie wpadłbym na to. Trudno nadążyć za tymi wszystkimi zmianami. Dzieki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi