dejko Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Od jekiegoś czasu, przeglądarka Vivaldi przekierowuje ma na strony reklamowe przy korzystaniu z wyszukiwarki Google. Korzystanie z innych wyszukiwarek nie powoduje przekierowania. Korzystanie z innych przeglądarek i Google - również. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
dejko Opublikowano 30 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Problem rozwiązany. Powodem był dodatek do przeglądarki. Dodatek usunięty i wszystko działa jak trzeba. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 FRST nie skanuje ustawień przeglądarki Vivaldi i prawdopodobnie nigdy nie będzie ze względu na niszowość, więc problem w logach nie jest widoczny. Już po ptakach, ale w takim przypadku musiałby zostać zadany skrypt do FRST listujący zawartość pliku preferencji i folderu rozszerzeń. Zanim zamknę temat, proszę podaj jak nazywało się to rozszerzenie i skąd zostało pobrane. Przyda się innym użytkownikom. Odnośnik do komentarza
dejko Opublikowano 30 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Rozszerzenie to CrossPilot: https://chrome.google.com/webstore/detail/crosspilot/migomhggnppjdijnfkiimcpjgnhmnale Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Czy miałeś zainstalowane jakieś dodatkowe rozszerzenia via CrossPilot, a konkretniej do ściągania z Youtube? Opisywany w linku downloader z Addoncrop zawiera adware, które wykonuje przekierowania przy wyszukiwaniu na Google. Odnośnik do komentarza
dejko Opublikowano 30 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Tak, miałem jakiś czas temu dodatkowe rozszerzenie do ściągania z Youtube, ale zniknęło samoczynnie. Nawet miałem zainstalować jeszcze raz, tylko nie pamiętałem nazwy Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Pro forma zawiadomienie: W dniu 30.09.2020 o 18:06, picasso napisał: FRST nie skanuje ustawień przeglądarki Vivaldi i prawdopodobnie nigdy nie będzie ze względu na niszowość, więc problem w logach nie jest widoczny. Już nieaktualne. W styczniu 2021 został dodany skan Vivaldi i innych pochodnych Chromium. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi