Dion Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) Zostawiłem na noc normalnie działający komputer na noc, aby pobierał pliki P2P. Zostawiając widziałem, że na partycję na którą zapisywał dane było relatywnie mało miejsca - 3GB ze 150. Po przebudzeniu go rano - zauważyłem zwieche systemu - zegar pokazywał złą godzinę i nic nie można było zrobić. Po odczekaniu około 10-15 minut. Zresetowałem z palca. Zaznaczę, że to się zdarzyło pierwszy raz. Po resecie zaczął normalnie startować, ale odpalał Windowsa przez ponad 30-40 minut. Znowu reset z palca i próba odpalenia tryby awaryjnego. Tryb awaryjny zaczął się ładować, i przy ładowaniu storport wywalał blue screena i restartował. Po próbie napraw dostępnych z poziomu wyboru różnych startów (awaryjny, z dostępem do sieci, normalny) nadal blue screen. Zmieniłem opcje żeby automatycznie nie restartował po błędach i mam następującą info na BS: unmountable_BOOT_VOLUME TECH INF: *** STOP: 0x000000ED (0x86C0EE10, 0C000009C, 0x00000000, 0x00000000) Prośba o pomoc. Edytowane 28 Marca 2011 przez Dion Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 unmountable_BOOT_VOLUME Był wymuszony restart. Sprawdź strukturę plików. Czyli startuj z płyty do WinRE, wybierz Wiersz polecenia i wklep komendę chkdsk X: /f /r (gdzie X = litera dysku z systemem). Odnośnik do komentarza
Dion Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Głupia sprawa, ale nie wiem jak zrobić aby odpalił płytę, pomimo tego że w Biosie zmieniłem, aby to był napęd priorytetowy przy boot. f12 nic nie daje Problem sprawia: przy ładowaniu storport wywala blue screena aha i pobrałem re z http://neosmart.net/blog/2008/windows-vista-recovery-disc-download/, płyta nagrana i drugi sprzęt ją widzi. Kolejy edit - wszystko wskazuje na to, że nie może odpalić płyty, choć ściągnięta i nagrana właściwa wersja. DVD na 100% działało. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Więc to chyba grubsza sprawa - wygląda jakby tu były uszkodzone kable.Sprawdź w BIOSie czy dysk twardy i DVD są wogóle wykrywane na kontrolerach IDE,myślę że bez otwierania obudowy tu się nie obejdzie.... Odnośnik do komentarza
Dion Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Mój Bios posiada opcję Easy Flash Utylity, który pozwala mi zajrzeć na dyski - widzi obie partycje z zawartymi tam plikami. Niestety to narzędzie nie obejmuje DVD, i innych dodaktowych nośników. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Mnie chodziło o sprawdzenie konfiguracji ogólnej - musi gdzieś opcja która pokazuje jakie są napędy na IDE,czy widzi DVD... Odnośnik do komentarza
Dion Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Widziec widzi, ale nie moze jej odpalic. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Widziec widzi, ale nie moze jej odpalic. Nie wiem czy ma to sens ale zobacz czy zaakceptuje bootowalnego pena http://arstechnica.com/business/news/2009/12/-the-usb-flash-drive.ars W razie czego załączam też narzędzie do przerobienia liveCD linuksa na USB http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ Myślę jednak ciągle że to problem z kablami Odnośnik do komentarza
Dion Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) Wlasnie wczoraj wojowalem, aby takiego zrobic, ale chyba mi sie nie udalo, dzieki za linka - moze tam bedzie lepiej opisane niz tam gdzie znalazlem... Edytowane 12 Lipca 2011 przez picasso 12.07.2011 - Ponad 3 miesiące i brak konkretów. Zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi