Szturwal Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Czasami jest, czasami nie ma. Logiki brak. Gdzie szukać przyczyny i co sprawdzić? Odnośnik do komentarza
Szturwal Opublikowano 5 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Dziś zadałem sobie trud i wpisałem hasło "problemy windowsa 10 2004 z siecią" i temat jest ogólnie znany. Ze strony https://ithardware.pl/aktualnosci/aktualizacja_windows_10_powoduje_zrywanie_polaczenia_internetowego-12841.html "Microsoft potwierdził nowy problem w poście na forum TechNet, zauważając, że: "Klienci zgłaszają 'brak dostępu do internetu' za pomocą wskaźnika stanu łączności sieciowej (NCSI) na urządzeniach z systemem Windows 10 2004 [aktualizacja z maja 2020 r.], które w rzeczywistości mogą pingować zasoby internetowe lub przeglądać strony internetowe za pomocą przeglądarek internetowych". Problem jest więc znany Microsoftowi i jest sprawdzany, jednak nie ma jeszcze rozwiązania. Najprostszym rozwiązaniem jest przywrócenie systemu do stanu sprzed aktualizacji, jednak jak wiadomo, to rozwiązanie jest dalekie od ideału. Użytkownicy podają, że w wielu przypadkach pomaga poniższa procedura zmiany parametru w rejestrze: Wpisz "Edytor rejestru" w polu wyszukiwania systemu Windows 10 i uruchom Kliknij „Tak”, aby zezwolić na uruchomienie aplikacji W edytorze znajdź następujący klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ NlaSvc \ Parameters \ Internet Podświetl „EnableActiveProbing” i zmień wartość z 0 na 1" Zmieniłem i będę obserwował, czy działa.... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi