ohhsuk Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Witam, mam komputer połączony do internetu przez wifi, od kilku dni zauważyłem dziwne lagi, rozłączanie internetu, wysoki procent utraty pakietów, podczas grania w cokolwiek albo rozłącza całkowicie z gry albo gra się freezuje na jakiś czas. Po przeskanowaniu komputera malwarybytes znalazło kilka "trojan bitcoinminer", dodałem to do kwarantanny, lecz problem nadal występuje. W innym komputerze podpiętym do routera kablem takie sytuacje nie mają miejsca, wszystko działa dobrze. FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 W logach nie ma niczego podejrzanego. Cytat komputer połączony do internetu przez wifi Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie: przy korzystaniu z wifi zawsze mogą się zdarzyć podobne do Twoich problemy. jessi Odnośnik do komentarza
ohhsuk Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 47 minut temu, jessica napisał: W logach nie ma niczego podejrzanego. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie: przy korzystaniu z wifi zawsze mogą się zdarzyć podobne do Twoich problemy. jessi Tak, wiem, że może tak być, ale no bez przesady, praktycznie co chwilę mam utratę pakietów 50-85% i nie mogę nawiązać połączenia z internetem. Może logi z malwarebytes, o którym wspominałem w pierwszym poście, coś pokażą, bo jednak mam przeczucie, że to jednak coś z komputerem się dzieje. Malwarebytes logi.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\SVCHOST.EXE VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\EXITG.VBS VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\updatemssm.vbs VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\updatessm.vbs VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\STARTGC.CMD VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\startmupdate.cmd VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\startupdate.cmd VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\GCC-WIN32.EXE Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Pokaż raport z tego. jessi Odnośnik do komentarza
ohhsuk Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 5 minut temu, jessica napisał: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Ukryj zawartość VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\SVCHOST.EXE VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\EXITG.VBS VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\updatemssm.vbs VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\updatessm.vbs VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\STARTGC.CMD VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\startmupdate.cmd VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\startupdate.cmd VirusTotal: C:\USERS\JA\APPDATA\ROAMING\SYSTEM32\GCC-WIN32.EXE Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Pokaż raport z tego. jessi na to wychodzi, że nic nie ma. Jedynym rozwiązaniem chyba zostaje kupno kabla i podpięcie się do routera przez kabel? Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Cytat nie znaleziono Plików nie ma, a reszta wykryć to tylko reklamowe śmieci. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi