lucas39 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Dzien dobry. Posiadam Windowsa 7 x64 na ktorym nie moge uruchomic jednego z programow. W oknie bledu programu doczytałem sie ze cos jest nie tak z ladowaniem Net Framworka. Po zagłębieniu sie wysnułem wniosek ze chyba posiadam uszkodzona wersjie Net Framworka 2.0 instalujaca sie wraz z systemem. Prosze o pomoc w naprawie NF 2.0 oraz jesli sie da to dogrania SP do NF2.0. Nie wiem co wkleic wiec prosze pisac udostepnie wszystko co mozliwe. Raport bledu.txt.txt Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Skoro system jest x64 to taki .Net Framework będzie wymagany. Z raportu wynika, że zainstalowany jest .Net Framework 32 bitowy. .Net Framework jest kompatybilny wstecznie więc ściągnij najnowszy x64 ze strony producenta. Odnośnik do komentarza
lucas39 Opublikowano 7 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Program uruchamiany jest x32. Nie sadze by na plycie instalacyjnej Windows 7 x64nie sadze by ktos (microsoft) wkompilowal zapewne na zlosc 32 bitowego net framowoka do instalatora. Ale moge sie mylic. Odnośnik do komentarza
Microsofter Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 W dniu 2020-09-07 o 12:17, giyefiki napisał: .Net Framework jest kompatybilny wstecznie więc ściągnij najnowszy x64 ze strony producenta. Nie jest kompatybilny wstecznie. Wersje 1 i 2 nie są kompatybilne. Nie uruchomisz aplikacji dla 1.x mając tylko .net Framework 2. Wersje 2 i 3.x chyba są kompatybilne. 2/3.x i 4 chyba znowu nie są. Jeśli jest problem z aplikacją dla Frameworka 2, zacząłbym od próby zainstalowania wersji 3.5 SP1. Odnośnik do komentarza
lucas39 Opublikowano 10 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 a wiec 3.5 zainstalowane (kolejny raz) poprawka 3.5.1 nie instaluje sie - wyskakuje komunikat ze jest juz zainstalowana. 4.8 zainstalowane wraz z polskim pakietem jezykowym Program nadal sie nie uruchamia. A moze jestem w bledzie i nie jest to wina NF? Chociaz nadal bardzo bym chcial by ktos podpowiedzial jak przeinstalowac wersje 2.0 ktora laduje sie wraz z systemem podczas instalacji. Odnośnik do komentarza
Microsofter Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 W dniu 2020-09-10 o 08:33, lucas39 napisał: Program nadal sie nie uruchamia. A moze jestem w bledzie i nie jest to wina NF? Sprawdź to poprzez zainstalowanie innej aplikacji korzystającej z Frameworka 2 W dniu 2020-09-10 o 08:33, lucas39 napisał: Chociaz nadal bardzo bym chcial by ktos podpowiedzial jak przeinstalowac wersje 2.0 ktora laduje sie wraz z systemem podczas instalacji. A co zgłasza instalator wersji 2? Że wykrył nowszą wersję, zgadłem? Pewnie najpierw trzeba odinstalować 3.5. Odnośnik do komentarza
lucas39 Opublikowano 24 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Nie znam aplikacji az na tyle by wiedziec ktora wykorzystuje jakiego NF. Przy probie instalacji 2.0 jest informacja ze juz jest ( jest ladowany wraz z systemem bo jest w niego wkompilowany) Instalka 2.0 dla W7 chyba nie istnieje. Odnośnik do komentarza
Microsofter Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 W dniu 2020-09-24 o 10:09, lucas39 napisał: Nie znam aplikacji az na tyle by wiedziec ktora wykorzystuje jakiego NF. Jeśli nie ma takiej informacji w dokumentacji, ani nie jest wyświetlana w czasie instalacji, to możemy tylko zgadywać. Pewne jest tylko jedno: program nie może korzystać z wersji Frameworka nowszej niż ta, która istniała, gdy został wydany. W dniu 2020-09-24 o 10:09, lucas39 napisał: Przy probie instalacji 2.0 jest informacja ze juz jest ( jest ladowany wraz z systemem bo jest w niego wkompilowany) Instalka 2.0 dla W7 chyba nie istnieje. 64-bitowa instalka Frameworka 2 jest tylko dla XP/Servera 2003. W Windows 8.1 oraz Server 2008 R2, Framework 2/3 jest składnikiem wbudowanym, ale opcjonalnym. W każdej chwili możesz usunąć go i z powrotem dodać. Czy nie ma takiej opcji w Win 7? Nie pamiętam, a nie mogę sprawdzić, bo nie mam już 7. Jeśli nie ma, to aby mieć świeży Framework, raczej zostaje postawienie systemu od nowa. A czy ta aplikacja jest bardzo ważna? Ostatnio jeden użytkownik ostro męczył niedziałający program P2P, choć są dziesiątki innych. Odnośnik do komentarza
Luftwaffe Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Też mi się kojarzy że net 2.0 jest opcjonalny instaluje się go przez Programy i funkcje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi