piksle Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Witam, jak w temacie, mam mnóstwo zdjęć jak i filmów w archiwum które mogłem normalnie na dysku przeglądać. Dzisiaj wchodzę a tu pliki w rozszerzeniu 'mzlq' czyli zdjęcie.jpg.mzlq czy też format video mov_qq2.mp4.mzlq i tak z wszystkimi. Proszę o pomoc czym to odtworzyć bądź zmienić na poprzedni stan Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 To efekt infekcji typu RANDOMWARE! Raczej nie masz żadnych szans na odzyskanie plików, chyba, że masz kopie na pendrive, lub w chmurze. jessi Odnośnik do komentarza
piksle Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 nie mam, wszystko magazynowałem na dysku, jest teko kilkanaście tysięcy, poważnie nie da się z tym nic zrobić ? jeśli nie da się na prawdę, to jestem załamany Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 "mzlq" to nowa edycja infekcji. Kiedyś firmy antywirusowe (zwłaszcza Kaspersky) tworzyły deszyfratory, ale powstawało tak dużo nowych wersji tej infekcji, że po prostu antywirusy nie mogły nadążyć z tworzeniem coraz to nowszych deszyfratorów, więc zaprzestały całkowicie ich tworzenia. Teoretycznie możesz wypróbować , czy któryś stary deszyfrator nie odszyfruje Twoich plików, ale jest to baaaardzo mało prawdopodobne. https://www.fixitpc.pl/topic/8-dezynfekcja-zbiór-narzędzi-usuwających/ >> Ogólna lista podzielona wg typu zadań (rozwiń spoiler): >> ------- Dekodery: jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi