Jacek102 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Witam. Mam problem z laptopem, strasznie spowolnił dlatego się nie będę rozpisywał, bo bardzo mi tnie i nawet pisanie jest bardzo uciążliwe. Proszę o pomoc. FRST.txtShortcut.txtAddition.txt Długo mi zajęło by napisać tego posta, lecz przed chwilą wyjąłem wtyczkę od zasilania i komputer przyśpieszył. Teraz mogę dopisać że jest czasami problem z ładowaniem (tak jakby laptop nie rozpoznawał baterii, a jest ona zamiennikiem w dellu) , czasami po odłączeniu laptopa od sieci na powiedzmy pół godziny, jest problem z ponownym ładowaniem (kilkukrotne odpinanie i podpinanie zasilacza z czasem zadziała). Jeszcze raz proszę o sprawdzenie logów, bo mimo wszystko wydaje mi się że ten problem leży po stronie oprogramowania. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Nie widzę tu żadnej infekcji. Wyłączę z autostartu Daemon Tools oraz Google Update: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} HKU\S-1-5-21-601389225-2260710370-3730533231-1001\...\Run: [Google Update] => C:\Users\Szymczak\AppData\Local\Google\Update\1.3.35.452\GoogleUpdateCore.exe [217544 2020-03-20] (Google LLC -> Google LLC) HKU\S-1-5-21-601389225-2260710370-3730533231-1001\...\Run: [DAEMON Tools Lite Automount] => C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\DTAgent.exe [5263040 2018-01-30] (Disc Soft Ltd -> Disc Soft Ltd) FF HKLM\SOFTWARE\Policies\Mozilla\Firefox: Ograniczenia <==== UWAGA CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Ograniczenia <==== UWAGA EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Zainstaluj nowszą, bezpieczniejszą wersję Javy, wg tej strony > https://www.fixitpc.pl/topic/5-dezynfekcja-kroki-finalizujące-temat/?tab=comments#comment-179769 Podczas instalacji dopilnuj, by ta nowa wersja Javy odinstalowała stare wersje, które teraz masz. ================ W dolnej części logu Addition.txt, w sekcji "Dziennik System" jest lista błędów, ale widzę, że te błędy były tylko dzisiaj, i nie powtarzają się. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi