Laguna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Witam, bardzo proszę o pomoc - mam 2 dyski: SSD (C : z Windowsem) i HDD. Chciałam zrobić kopie zapasową plików z HDD i go sformatować. Zrobiłam format dokładny, z ustawieniami domyślnymi NTFS itd. Jednak wyskoczył mi komunikat "System Windows nie mógł ukończyć formatowania". Przy próbie otworzenia dysku: "D:\ nie jest dostępny. Żądanie nie powiodło się z powodu krytycznego błędu sprzętowego urządzenia." Zauważyłam, że system plików zmienił się na RAW, ale nie wiem jak to zmienić na NTFS Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Spróbuj sformatować ponownie, a jeśli się nie uda to użyj zewnętrznego programu np PartitionGuru lub MiniTool Partition Wizard. Odnośnik do komentarza
Laguna Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 8 godzin temu, giyefiki napisał: Spróbuj sformatować ponownie, a jeśli się nie uda to użyj zewnętrznego programu np PartitionGuru lub MiniTool Partition Wizard. Dziękuję bardzo, pomogło! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi