leliwka Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Witam serdecznie, posiadam laptopa Samsung R540, Windows 7 Home Premium , Intel(R) CPU P6000@ 1.87GHz1.87 GHz, 64 bitowy. Po ostatniej aktualizacji 14.02 2020 Windows 7 (i choć niby to była ostatnia aktualizacja jakiś czas potem przyszła jeszcze jakaś aktualizacja) z laptopem zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem jakiś wirus , po uaktualnieniu Ccleaner. Usunęłam nową wersję i zainstalowałam starą i troszkę jakby lepiej jest, ale mimo wszystko po uruchomieniu Laptopa: 1. kilkukrotne spowolnienie startu systemu 2. najpierw pokazuje na ekranie nazwę laptopa Samsung 3. następnie czarny ekran przez około 1 min 4. niebieski logowania ekran Home Premium ok.1 min 5. Ekran logowania Windows 7 logo muszę teraz kliknąć , czego wcześniej nie było ( już 2 razy wyłączałam i znów to samo) 6. niebieski ekran logowania Zapraszamy ok. 1 min 7. tylko niebieski ekran ok. 2 min 8. Pulpit - niebieski bez ikon po ok. 0,5 min ikony zaczynają się pojedynczo pojawiać Ponadto w podglądzie zdarzeń mnóstwo błędów krytycznych ( załączam plik txt) Byłabym wdzięczna za pomoc. leliwka Podgląd zdarzeń błędy krytyczne.txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Nie widzę tu żadnej infekcji. Cytat ==================== Punkty Przywracania systemu ========================= 27-05-2020 22:42:24 Windows Update Zrób zwykłe "Przywracanie Systemu" do tego punktu przywracania. Procent pamięci w użyciu: 92% Przy takim użyciu laptop musi wolno działać - wiem to z własnego doświadczenia, bo mój netbook działa bardzo wolno, choć ma niższe użycie RAM (ok. 82%). jessi Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Witaj jessica, ja właśnie przywróciłam system 27.05 do wcześniejszej daty 20.05 i niczego to ne zmieniło niestety. Zapomniałam o tym napisać. Edytowane 30 Maja 2020 przez leliwka dodatkowy szczegół o którym zapomniałam Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Skoro przywracanie niczego nie poprawiło, to pewnie laptop "nawalił", np. dysk twardy. Ale w każdym bądź razie to nie sprawa "wirusowa". jessi Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 A może te błędy systemu powodują jego zachowanie? Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 6 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Coś jest jednak nie tak, bo Menadżer zadań Windows uruchamia się niekompletny tak jak na zdjęciu: Gdzie normalnie powinien się uruchamiać tak, chyba, że się mylę Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Pierwszy obrazek pokazuje zakładkę "Aplikacje", natomiast drugi obrazek pokazuje zakładkę "Procesy". Te oba obrazki nie są więc porównywalne. Inna sprawa, że "Manager Zadań" nie jest kompletny. Załóż temat w dziale https://www.fixitpc.pl/forum/8-windows-7/ Może tam znajdzie się ktoś potrafiący to rozwikłać? jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi