Cypisek666 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Zrobiłem reinstalację windowsa po tym jak nie mogłem odpalić wiersza poleceń (run cmd). Podobno jakiś malware to powodował. Natomiast po reinstalacji, system nieustannie się przycina, na pół sekundy, tak jakby się wieszał. Przez to filmy w przeglądarce się przycinają i tracą klatki co jakiś czas. Ale dzieje się to też w eksploratorze windowsa czy na pulpicie - na chwilę kursor się zamraża. Znalazłem kilka tematów na ten temat w sieci, ale zero rozwiązań. Zerknąłby ktoś w logi, zeby zobaczyć co może być przyczyną? Dodam tylko, że przed reinstalacją ten problem nie występował. Z góry dziękuję za pomoc. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Są .logi FRST, więc je przejrzałam pod względem "wirusowym" - nie masz żadnej infekcji. Z logu Addition.txt widać, że karta graficzna sprawia jakieś problemy, Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler Task: {48BDE315-C36F-47DF-8365-F6488D420E30} - System32\Tasks\NvDriverUpdateCheckDaily_{B2FE1952-0186-46C3-BAEC-A80AA35AC5B8} => C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvContainer\nvcontainer.exe [850928 2020-03-18] (NVIDIA Corporation -> NVIDIA Corporation) R2 NVDisplay.ContainerLocalSystem; C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_d5216eae94436d77\Display.NvContainer\NVDisplay.Container.exe -s NVDisplay.ContainerLocalSystem -f %ProgramData%\NVDisplay.ContainerLocalSystem.log -l 3 -d C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_d5216eae94436d77\Display.NvContainer\plugins\LocalSystem -r -p 30000 -cfg NVDisplay.ContainerLocalSystem\LocalSystem EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Temat zostawiam dla fachowców z tego działu forum. jessi Odnośnik do komentarza
Cypisek666 Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Dzięki Jessi. Przynajmniej już coś wiem. Niestety Twoje komendy nie pomogły ? Także jakby ktoś coś, to ja chętnie Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Jeśli to problem z grafiką to proponuję na początek odinstalować sterowniki,użyć DDU i instalacja z opcją na czysto.Drugie to zapuszczenie furmarka i sprawdzenie czy pociągnie z 10 minut bez wysypania się. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi