CHRYSTIANO0o Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Witam, Prawie codziennie nagle wyłącza mi się komputer, niezależnie od tego co na nim robię. Raz podczas korzystania z przeglądarki, innym przy graniu. Jedyne co jest charakterystyczne podczas tego nagłego wyłączenia to krótkie "wycie" karty graficznej na najwyższych obrotach wiatraków jak z F-16. W poglądzie zdarzeń "sypie" dużą ilością błędów i nie jestem wstanie stwierdzić co dokładnie jest powodem tego problemu. Wczoraj robiłem reinstalacje systemu z zachowaniem plików i aplikacji. Dzisiaj nastąpiło kolejne wyłączenie komputera, więc zdecydowałem się na szukanie pomocy na forum. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 To może być problem sprzętowy. Nagłe załączenie wentylatorów na maxa często wiąże się z ze zbyt dużym prądem puszczonym do karty lub błędnym odczytem temperatury. Pierwsze co, to przy wyłączonym komputerze odepnij i wyjmij kartę graficzną. Jeśli masz zintegrowaną grafikę w płycie to podłącz do niej monitor i przetestuj czy tak samo się wyłącza. Kolejno do przetestowania będzie zasilacz i płyta główna. Odnośnik do komentarza
CHRYSTIANO0o Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 No właśnie chyba to się dzieje od zainstalowania nowej karty graficznej... Tylko nie wiem czemu... Karta jest nowa, zasilacz też niecały rok z zapasem mocy. Płyta główna jest stara i była kupiona używana. Odnośnik do komentarza
Krzesimierz Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 To tym bardziej sprawdź tę kartę. Zobacz czy komputer bez niej też się wyłącza. Ewentualnie można kartę włożyć do innego komputera i zobaczyć czy on się wyłącza. Odnośnik do komentarza
CHRYSTIANO0o Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 A nie moge jej po prostu jakoś wyłączyć w menadżerze urządzeń ? Strasznie problematyczne jest montowanie tej karty z powrotem. Albo po prostu kable odpiąć ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi