Grigory Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Chcę przenieść plik 5GB (rar) z komputera na VirtualBox by go tam zainstalować. Istnieje jakiś sposób by zrobić to nie używając nośnika? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnić katalog, w którym leży plik dla VB. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Czyli z maszyny wirtualnej odnajduję i uruchamiam instalkę Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Tak. Najpierw musisz sobie zamontować folder, który chcesz udostępnić... Albo w ustawieniach maszyny wirtualnej, albo już po odpaleniu systemu z menu Devices > Shared Folders... Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 W zakładce uruchomionej maszyny wirtualnej Urządzenia>Współdzielone katalogi dałem E:\. I teraz jak z poziomu maszyny wirt. mam dostać się tam ? Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Używasz np. TotalCommandera? Zerknij na fotkę zapodaną wyżej... Cała sieć > Virtualbox > VBoxSVR ... Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Może głupie pytanie...czy masz zainstalowana wtyczkę Guest Additions,bo inaczej udostępnianie zasobów nie będzie działac... Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Nie, nie mam tej wtyczki. Zainstaluję i odezwę się. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi