amp Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Witam.Mój system to win 7 32-bit.Jak w temacie najprawdopodobniej zaliczyłem wpadkę z infekcją svchost.exe.Malwarebytes coś próbował blokować a norton non stop mi wykrywa i blokuje jakieś próby włamania właśnie z svchost.exe i przeglądarki a więc raczej pewne że jest infekcja.Proszę o pomoc. GMER.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 W logu z Gmer rootkit TDL4: ---- Disk sectors - GMER 1.0.15 ---- Disk \Device\Harddisk1\DR1 TDL4@MBR code has been found <-- ROOTKIT !!! Disk \Device\Harddisk1\DR1 sector 00: rootkit-like behavior Uruchom narzędzie Kaspersky TDSSKiller i wybierz w nim opcję Cure (leczenie). Następnie wklej raport z Kasperskyego i nowy z Gmera. Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Dzięki za szybką odpowiedź...miałem problemy z uruchomieniem przeglądarki ale się udało.Przeprowadziłem skan...Kaspersky coś wykrył,uruchomiłem kompa ponownie i bez problemu przeglądarkę...oto raporty: TDSSKiller.2.4.21.0_26.03.2011_21.06.10_log.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Infekcja pomyślnie usunięta i problemy powinny zniknąć. Możesz użyć opcji Sprzątanie z OTL i wyzerować stan przywracania systemu: KLIK Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Wielkie dzięki...pomogło a już myślałem że system trzeba będzie stawiać zwłaszcza że przeglądarki nie mogłem uruchomioć przez dłuższą chwilę Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi