Skocz do zawartości

Prośba o sprawdzenie logów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Nie jestem doświadczonym użytkownikiem komputerów. Chciałem wstawić logi FRST, jednak system daje mi komunikat coś w stylu "system windows ochronił ten komputer, filtr Microsoft smart screen zablokował ten program.

Jak wyłączyć te filtry? i czy w celu uruchmienia FRST mam też wyłączyć program antywirusowy mc cafee? Jeśli tak to jak to zrobić? Na prowokliku nie widzę opcji wyłączania.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Mam nadzieję, że dobrze wkleiłem logi?

Widocznie pobrało wcześniej w trybie normalnym tylko niechciało uruchomić. Spróbowalem drugi raz w trybie awaryjnym,
wszedłóem w pobrane i odpaliłem pobrany FRST w trybie administratora.

Po odpaleniu wyskoczyło mi okno "Toolbar Recowery Scan Tool(x64) Wersja 05.04.2020.... Failed to Uptade(1) - Czy to normalne?
Plik pobrany dzisiaj a data wczorajsza.

Mimo to zrobiłem scany.

Opisze najpierw mój problem.

Jakoś z rok temu na starym niepotrzebnym laptopie chciałem się pouczyć instalacji różnych systemów, aplikacji, rootowania
telefonu itp. Próbowałem włączyć jakieś wirtualne pulpity, shele i różne inne. Pamiętam, że wyłączyłem kontrolę konta użytkownika,
chyba zaporę systemową też i nie wiadomo co jeszcze. Potem załączyła się synchronizacja wszystkich urządzeń i chyba namieszałem 
w plikach i ustawieniach. 
Obawiam się, że jest utworzony jakiś interwejs graficzny albo sieciowy ( nie znam się) i synchronizuje wszystkie nowe urządzenia
pod siebie.

Jako, że się obawiam o bezpieczeństwo swoich danych w czasie logowania do bankowości, zakupiłem dwa nowe laptopy.
Mam nadzieję, że panikuję bez powodu ale coś mi nie daje spokoju.
Nowe laptopy a mimo to w "menadzer zadań" pełno jakiś dziwnych procesów, usług i zadań w tle, niektóre zdublowane a niektórych mam po 5,6 takich samych. Procesor i pamieć często dochodzi do 100%
Natomiast w "menadzer urządzen" we wlaściwościach wszystkich urządzeń pisze, że są zmigrowane a większość sterowników z datą 2006r. Czy to normalne w nowych 
laptopach?
Mam wrażenie jakby kilka systemów było nałożonych na siebie, to samo mam na telefonach.

Boję się, że jakiś dziwny interwejs aktualizuje mi bios, sterowniki i aplikacje do starych wersji.

Aktualny laptop zakupiony w grudniu. Proszę o sprawdzenie wszelkich ustawień bezpieczeństwa zapory systemu, sterowników, biosu, ustawień
sieciowych. Czy mogę bezpiecznie z tego laptopa logować się np do bankowości.