Krzychu58 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Witam serdecznie! Niestety nie znalazłem odpowiedniego tematu przez wyszukiwarkę. (Może możnaby wprowadzić ograniczenie co do szukania w określonym dziale?) Jestem zmuszony obecnie do używania cudzego laptopa z Windows 7. Komputer ma problem z rozpoznawaniem/odczytywaniem certyfikatów objawia się to: Na stronach internetowych zarówno w Chrome jak i w Internet Explolerze. Podczas próby aktualizacji Windows defender też nie przechodzi aktualizacji z powodu błędnego certyfikatu. Proszę o pomoc, w tej chwili, to mój jedyny sprzęt a nie chciałbym uszkodzić. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Przede wszystkim sprawdź, czy w laptopie masz ustawioną dzisiejszą datę (certyfikaty mogą być aktualne tylko wtedy, gdy w komputerze jest ustawiona aktualna data). jessi Odnośnik do komentarza
Krzychu58 Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 2 godziny temu, jessica napisał: Przede wszystkim sprawdź, czy w laptopie masz ustawioną dzisiejszą datę (certyfikaty mogą być aktualne tylko wtedy, gdy w komputerze jest ustawiona aktualna data). jessi Jessi proszę Cię... Oczywiście mam ustawioną odpowiednią datę. Miałem kiedyś podobny problem na XP, ale już dziś nie pamiętam jak to rozwiązywałem. Chyba była potrzebna aktualizacja systemu certyfikacji w Windows, ale nie mogę do tego się dostać nidgdzie w 7ce ======Edit Chyba znalazłęm prawdopodobnie nie mam tego updat-u z szyframi SHA2 https://support.microsoft.com/en-us/help/4534310/windows-7-update-kb4534310 Spróbuje sprawdzić. Odnośnik do komentarza
Krzychu58 Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Nie dało rady- nie umiem ogarnąć tych aktualizacji ręcznie. Odnośnik do komentarza
Microsofter Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Nie potrzeba żadnej aktualizacji. Miałem 7 przez ponad rok i nie miałem zainstalowanej absolutnie żadnej aktualizacji oprócz SP. Coś masz sknocone w systemie i tyle. Poszukaj opcji Sprawdzaj czy certyfikat nie został cofnięty i odznacz ją. Może akurat coś da? Albo reinstal systemu, albo zostaje klikanie ignoruj za każdym razem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi