Matoosh Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Cześć. Ostatnio zauważyłem, że przy próbie włączenia wiersza poleceń od razu się wyłącza. Okno pojawia się i znika - momentalnie. Również przy próbie zalogowania się do konta A gdy było zalogowane konto B na komputerze (znika i pozostaje czarny ekran) - tutaj restart pomaga i od razu logowanie na konto A. Jest to windows 10. Załączam pliki z FRST. Byłbym wdzięczny za pomoc. Edit: Widząc inny analogiczny temat zauważyłem u siebie SoundMixer jednak nie umiem dobrze przygotować pliku do usunięcia (jeszcze coś nadmiarowego wrzucę). FRST.txtShortcut.txtAddition.txt Odnośnik do komentarza
Matoosh Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Wykonałem skan program MalwareBytes i wykryło mi 3 pozycję (poniżej). Dodanie do kwarantanny pomogło. Przepraszam za niepotrzebny temat. Proszę o jego zamknięcie. W razie sytuacji znalezienie (mimo powyższego) czegokolwiek niepokojącego proszę o informację. Dziękuję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKU\S-1-5-21-755777045-2831524068-379227715-1001\...\Winlogon: [Shell] %comspec% <==== UWAGA HKU\S-1-5-21-755777045-2831524068-379227715-1001\...\Command Processor: @mode 20,5 & tasklist /FI "IMAGENAME eq SoundMixer.exe" 2>NUL | find /I /N "SoundMixer.exe">NUL && exit & if exist "C:\Users\Matoosh\AppData\Roaming\Microsoft\SoundMixer\SoundMixer.exe" ( start /MIN "" "C:\Users\Matoosh\AppData\Roaming\Microsoft\SoundMixer\SoundMixer.exe" & tasklist /FI "IMAGENAME eq explorer.exe" 2>NUL | find /I /N "explorer.exe">NUL && exit & explorer.exe & exit ) else ( tasklist /FI "IMAGENAME eq explorer.exe" 2>NUL | find /I /N "explorer.exe">NUL && exit & explorer.exe & exit ) <==== UWAGA RemoveDirectory: C:\Users\Matoosh\AppData\Roaming\Microsoft\SoundMixer Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Jeśli problem nie zniknie po tym usuwaniu, to zrobisz nowe logi FRST. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi