gnomiuszka Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Wczoraj przeskanowałem komputer probramem Ccleaner i skype jeszcze działał, ale gdy dziś rano uruchomiłem program, pojawia się tylko strona z logo skype bez opcji zalogowania się. Próbowałem odinstalowywać skype i instalować go na nowo, czyściłem rejestr przez ccleaner oraz usuwałem pliki skype z katalogu ProgramData, ale nic z tego. W załączniku przesyłam logi oraz zrzut ekranu.Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Jeśli jesteś przekonany, że to CCleaner popsuł Skype'a, to zrób zwykłe Przywracanie Systemu do tego punktu przywracania: Cytat 10-02-2020 14:48:47 Removed ABBYY Screenshot Reader wtedy się przekonasz, czy to rzeczywiście wina CCleanera, A potem kosmetyka: Uruchom FRST. Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y. Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Spoiler HKU\S-1-5-21-3757937154-3462029877-3313739134-1000\...\Run: [ABBYY Screenshot Reader Retail] => [X] FF HKLM\SOFTWARE\Policies\Mozilla\Firefox: Ograniczenia <==== UWAGA StartMenuInternet: Google Chrome.H5EKZMI2M23R55NAJUT7KBLSQU - C:\Users\Iwona\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Zainstaluj nowszą wersję Javy, wg tej strony: https://www.fixitpc.pl/topic/5-dezynfekcja-kroki-finalizujące-temat/?tab=comments#comment-179769 Wybierz pobieranie z java.com, bo tam nie ma potrzeby logowania się. jessi Odnośnik do komentarza
gnomiuszka Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Dziękuję za szybką odpowiedź. Przeprowadziłem wskazane kroki, odinstalowałem abby screenshot reader, bo tm coś popsuło się z serwerem licencji. Uruchomiłem naprawę w FRST, system zresetował się, ale niestety nadal problem ze skype nie udało się rozwiązać. Cały czas wisi na ekranie logo skype. Przesyłam fixlog. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Cytat niestety nadal problem ze skype nie udało się rozwiązać Ale teraz przynajmniej masz pewność, że to nie wina CCleanera. Winne jest Skype. Poczekaj kilka tygodni, aż samo Skype wykryje błąd i naprawi. jessi Odnośnik do komentarza
gnomiuszka Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 To nie dobrze. :( Raczej wykluczałbym błąd skype, bo na innym sprzędzie z windows 7 działa. Problem wystąpił być może po tym, jak odinstalowałem starą wersję Kayako desktop. Na następny dzień avast zrobił szybki skan. i aktualizował aplikacje. Nie wiem, czy czegoś nie zablokował. Wykluczam raczej zablokowanie portu, bo wtedy skype otworzyłby się jako offline, a tutaj nawet okna logowania nie ma, tylko logo skype i informacje o ciastkach. Odnośnik do komentarza
gnomiuszka Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Hej. Problem udało się rozwiązać poprzez utworzenie nowego konta lokalnego w systemie. Na nowym koncie Skype działa :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi