Rostov Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Windows 7 Home Premium (x64) Od kilku dni system trochę mi zwolnił. Szczególnie dotyczyło to uruchamiania. Długo po ekranie "Uruchamianie systemu Windows" widoczny był ekran "Czekaj…", potem "Zapraszamy!", następnie czarny ekran z samym kursorem, a nim pojawiła się tapeta, pasek Start i uruchomiły się wszystkie programy z Autostartu, mijało dobrych 5 minut. Nie było to ostatecznie zbyt irytujące. Do dzisiaj, gdy po uruchomieniu komputera notorycznie zaczął pojawiać się żółty dymek wyskakujący z traya o treści: Cytat Nie można nawiązać połączenia z usługą systemu Windows System Windows nie może połączyć z usługą powiadamiania o zdarzeniach systemowych. Uniemożliwia to logowanie się do systemu zwykłym użytkownikom. Jako użytkownik administracyjny możesz przejrzeć szczegółowe informacje o przyczynie braku odpowiedzi. Restart komputera nie pomagał. Co gorsza, przestał działać dźwięk i połączenie z internetem, a próba wyłączenia lub zrestartowania komputera trwała dobrych kilka minut. Nie pomogło uruchomienie komputera w trybie awaryjnym i wpisanie w wierszu poleceń uruchomionym jako administrator polecenia: netsh winsock reset. W końcu się wkurzyłem i postanowiłem przywrócić system. I choć samo przywrócenie systemu się nie powiodło, bo najprawdopodobniej miałem za stary punkt przywracania, to problem z usługą powiadamiania o zdarzeniach systemowych zniknął. Jednak system nadal ładuje się dość wolno. EDIT: Problem połączenia z usługą powiadamiania o zdarzeniach systemowych jednak nie minął. Po restarcie komputera występuje nadal. Oto logi z FRST. Jeśli nie jest to problem z infekcją, to proszę o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 W logach nie widzę żadnej infekcji, więc załóż temat w dziale https://www.fixitpc.pl/forum/8-windows-7/ Może tam znajdzie się ktoś, kto będzie potrafił rozwiązać Twój problem. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi